KIBRIS MANŞET Özel Haber

Namık Kemal Lisesi'nin kafeteryası "Hijyen koşullarına uyum sağlamadığı’’ gerekçesiyle sağlık müfettişleri tarafından geçtiğimiz günlerde mühürlendi.
Kafeterya işletmecisine gerekli sağlık önlemlerini alması için 2 gün süre verildi, ancak gerekli işlem kafeterya sahibi tarafından hiç bir şekilde yapılmadı.
İşletmeci yaklaşık 3 sene önce ihale yoluyla okul kafeteryasını devraldıı. Devraldığı günden bu yana okul idaresi ve öğrencilere bir çok sorun yaşattı. Bakanlığa yapılan şikayetlere rağmen kafeterya bu güne kadar denetlenmemiş, gereken işlemler yerine getirilmemiştir. Okulun kafeteryasında hijyen koşullarının sağlanmaması yanında; tarihi geçmiş gıdalar satılmaktaydı.
Okul temsilcisi arkadaşlardan alınan bilgiye göre; bir öğrenci  tarihi geçmiş gıda alması sebebiyle zehirlenmiştir. Bu ve buna benzer sorunlar sadece Namık Kemal Lisesi`nde değil, aynı zamanda Kıbrıs`ın kuzeyindeki birçok okulda da görülmektedir.

Ayrıca okullarımızın kafeteryalarında satılan gıdalar çok pahalı. Öğrencilerr bu pahalı ürünleri satın almak zorunda bırakılmakta. ‘’Yasadışı’’ toplanan kayıt, modül, fotoğraf, dergi, spor, bilet vs. paraları yetmezmiş gibi birde okul kantinlerindeki pahalılık, velilerimizin sırtındaki maddi yükü artırmaktadır.
Devlet hala daha okullarımızda yaşanılan sorunların çözümü için gereken adımları atmamıştır. Devlet okullarının niteliksizleştirilmesi ve özel okullara teşvik politikaları sürmektedir. Bundan en büyük zararı ise  öğrenciler, öğretmenlerimiz ve velilerimiz görmekteyiz.

Lise Öğrencileri Konseyi taleplerini iletti;

"Lise Öğrencileri Konseyi olarak talebimiz; derhal Namık Kemal Lisesi’nde eğitim alan öğrenci arkadaşlarımızın sağlıklı ve ekonomik bir şekilde faydalanabileceği bir kafeteryanın faaliyete geçmesini istiyoruz!
Talebimiz derhal yerine getirilsin!
SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA EĞİTİM VERMEK SUÇTUR!
ULAŞILABİLİR, PARASIZ, BİLİMSEL DEMOKRATİK EĞİTİM HAKKIMIZI İSTİYORUZ ALACAĞIZ!
ÖĞRENCİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!"