Lefkoşa, 31 Mayıs 16 : Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık konusunun hep sorunlarla gündeme geldiğini kaydederek, devlet hastanelerinde önemli başarılara imza atıldığına işaret etti.

Sucuoğlu, Ahmet Kaptan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) heyetini kabul etti.

KAPTAN

Kaptan ziyarette yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı’nın başarılı olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Sağlıkla ilgili eleştiri ve şikâyetlerin en aza indirilmesi gerektiğini ifade eden Kaptan, sağlıkta hizmet kalitesinin artmasının, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesiyle mümkün olabileceğine işaret etti.

Personel eksikliğine çözüm bulması, “gayri yasal işlemlerin” son bulması ve fiziki yetersizliklerin aşılması gerektiğini anlatan Kaptan, Sucuoğlu’na tespit ettikleri sorunları içeren bir yazı verdi.

Kaptan her ayın ilk iş günü Bakan Sucuoğlu ile bir araya gelip durum değerlendirmesi yapmak istediklerini de belirtti.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Sucuoğlu ise kabulde yaptığı konuşmada KTAMS’la birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Sağlığın halkın en çok şikayetçi olduğu alan olduğunu anlatan Bakan Sucuoğlu, hem sağlık çalışanlarının sayısının hem de mevcut çalışanların maaş ve özlük haklarının yetersiz olduğunu söyledi.

Hükümetin sağlık konusuna önem verdiğini kaydeden Sucuoğlu, yakında 100 kadar hemşire istihdamı yapılacağını hatırlattı.

Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki fiziki sorunların üstesinden gelinmesi için iş insanlarını da yardıma çağırdı.

Sağlık konusunun hep sorunlarla gündeme geldiğini de kaydeden Sucuoğlu, devlet hastanelerinde önemli başarılara imza atıldığına işaret ederek, bu gibi gelişmeleri basın toplantılarıyla halka paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

(DOĞ/ŞEB) FOTOĞRAFLI

Haber: Doğuş Özokutan Çiftçioğlu