Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan ve Yönetim Kurulu üyeleri Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i ziyaret etti.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede, Kuzey Kıbrıs’ta devam etmekte olan sağlık turizmi faaliyetleri ile bu alanın geliştirilmesi ve ülke içi katma değerin artırılabilmesi için atılabilecek adımların ele alındığı belirtildi.

Konsey’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede Başkan Savaşan’a yönetim kurulu üyeleri, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, KITSAB Başkanı Orhan Tolun ve Av. Özkul Özyiğit eşlik etti.

Görüşmede Türkiye’de olduğu gibi kamu ve özel sektör ayrımcılığı yapılmadan, sağlık turizminin teşvik edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Ahmet Savaşan “Sizlerin öncülüğünde Türkiye’de verilmekte olan teşviklerin KKTC’ye genişletilmesi ve ülkemizdeki yetkili makamlarımızın destekleri ile Sağlık Turizmi’nin sürdürülebilir bir yapıya kavuşabileceğine inanıyoruz. Türkiyemizin bu anlamda vereceği destek belirleyici öneme sahiptir” dedi.

Ziyarette ayrıca Tuğrul Türkeş’e babası merhum Alparslan Türkeş’in doğduğu Lefkoşa Surlariçi'nde bulunan evlerinin sembolik kapısı da hediye edildi.