Sabıkalarına Göre Ceza

Kıbrıs Manşet Özel Haber  
Evrim Kamalı


Lefkoşa’da Nisan 2014 tarihinde bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yerken Hasan Tosunoğlu’nu darp edip vahim zarara uğratan sanıklar Salih Altınsoy, Deniz Gürgör aleyhindeki karar dün Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza mahkeme heyeti sanıkları aleyhlerin getirilen vahim zarar, ciddi darp suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Mahkeme heyetinin verdiği kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanıkların işlemiş oldukları suçun çok ciddi ve ağır bir suç olduğunu kimsenin her ne bahane olursa olsun kimsenin vücut bütünlüğüne zarar verme hakkı olmadığını belirtti.

Son günlerde bu tür suçlarla sıklıkla karşılaştıklarını belirten Kıdemli Yargıç bu tür suçları caydırıcı cezalar ile önlemenin mümkün olduğunu belirtirken sanıkların sabıkalarına göre ceza takdir ettiklerini ve sanık Salih Altınsoy’a 6 ay, sanık Deniz Güngör’e ise 9 ay hapse mahkûm etmeyi uygun bulduklarını açıkladı.