RAUF DENKTAŞ’a Saygısızlık!

KKTC’nin kurucu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ’ın Kartal’daki jelatinle kaplanmış heykeli 3 aydır açılışı yapılmadan bekliyor. Altınok ÖZ’ü göreve çağıran Uğur Mumcu Mahallesi sakinleri öfkeli…

Kartal’ın Uğur Mumcu Mahallesinin girişine yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin merhum Cumhurbaşkanı RAUF DENKTAŞ’ın heykeli, açılışı yapılmadan jelatinlerle kaplanıp unutulmaya terk edildi. Uğur Mumcu sakinleri yapılan saygısızlığa öfkeli ve üzgün durumdalar.

Bir vatandaş tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu heykel 3 aydır burada duruyor. Mahallemize gelenler bu heykelin ne olduğunu anlayamıyorlar. Her tarafını poşetlerle çevirmişler, ambalajlanmış şekilde duruyor. Bu, Rauf DENKTAŞ gibi saygıdeğer ve hakkın rahmetine kavuşmuş kahraman bir siyasi kimliğe yapılan büyük bir saygısızlıktır. Eğer bu heykelin açılışı yapılmazsa, tırmanıp o poşetleri yırtacağız!”

Heykelini Jelatin Poşetle Kaplayıp Unuttular!

Kartal Belediyesi’ni göreve çağıran vatandaşlar, 2012 yılında vefat eden Rauf DENKTAŞ’ın sözlerinin de yazılı olduğu heykelin bu şekilde bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirttiler. Belediye Başkanı Altınok ÖZ’ü de yatırımların devamını takip etmemekle eleştiren mahalleli vatandaşlar, bunun rahmetli Rauf DENKTAŞ’a yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu dile getirdiler.

Kaş Yapayım Derken Göz çıkarttılar!

Kartal Belediyesi’nin iyi niyetle yaptığı heykel çalışmasının Kartal ayağı sekteye uğradı. Geçen yıl Kasım ayında KKTC’nin 31. Kuruluş yıldönümünde KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli, törenle Kıbrıs Uluslararası Ercan Hava Limanı kavşağına yerleştirilmişti. Kartal Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce yaptırılan heykel, Kıbrıs Uluslararası Ercan Hava Limanı kavşağında düzenlenen devlet töreni ile ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın katılımıyla Kıbrıs’a hediye edilmiş ve kavşağa dikilmişti.

Yüksek Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu tarafından tasarlanarak yapılan ve yapımı 10 gün süren Rauf Denktaş’ın heykeli, 6 milimetre kalınlığında bronzdan inşa edilmişti. 2 metre 60 santimetre yüksekliğindeki heykel, üzerine yerleştirileceği kaide ile birlikte yaklaşık 7 metre boyunda. Bir benzeri de Kartal-Uğur Mumcu Mahallesine dikilen heykelin üzerinde ise Rauf DENKTAŞ’ın şu sözleri yer alıyor: “Hayatında hiçbir zaman yalpalamayacaksın. Düşüncelerinde bir ileri bir geri adımlar atmayacaksın. Her dönemin adamı değil, her dönem adam olacaksın.” 









Kaynak: sonsozgazetesi