Polis Genel Müdürlüğü (PGM) ve Bankalar Birliği’nin işbirliği içersinde, KKTC’de faaliyet gösteren banka çalışanlarına yönelik olarak, “güvenli para transferi” konusunda Polis Genel Müdürlüğü Mavi Salon’da hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre PGM personeli tarafından banka çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim şu konuları kapsıyor:

“Para transferi ile ilgili olarak bankalarda ve nakil esnasında alınacak tedbirler.

Para transferi yapan personelde bulunması gereken özellikler.

Para transferinde kullanılan araçların özellikleri.

Bankadan araca/araçtan bankaya para transferi yapıldığı esnada alınacak tedbirler.

Seyir esnasında alınacak tedbirler.

Bankalarda ve/veya veznelerde işlem yapıldığı esnada soygun olayıyla karşılaşıldığı durumlarda personel tarafından alınacak önlemler.

Soyguncu/saldırganın eşkalinin tespiti ve

Tutuklama yetkileri.”

Eğitimlerin ilk gününde, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürü Gülhan Alp ve Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler birer konuşma yaptı.

ALP

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürü Gülhan Alp, kısa zaman önce yaşanan iki soygun olayından sonra bankalar olarak güvenlik sorununu gözden geçirme gereği duyduklarını, böyle bir eğitimin banka çalışanlarına verilmesi yönünde Polis Genel Müdürlüğü’nden talepte bulunduklarını ve Polis Genel Müdürlüğü’nün de bu taleplerini geri çevirmediğini söyleyerek, PGM yetkililerine teşekkür etti.

Alp ayrıca; Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası soygunu sonrasında, olayın meydana çıkarılması yönünde göstermiş oldukları başarıdan ötürü Polis Genel Müdürlüğü personelini de tebrik etti.

GÜRLER

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de konuşmasında; bankalardan gelen bu teklifi yerinde bulduklarını, güvenlikten sorumlu birim olarak böylesi anlamlı ve son derece gerekli olan bir eğitimin verilmesi için hemen hazırlık yaptıklarını ifade ederek, diğer kurumlardan da talep gelmesi halinde Polis Genel Müdürlüğü olarak her konuda işbirliğine ve hizmet içi eğitim vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Gürler, ayrıca başta Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürü Gülhan Alp olmak üzere, eğitimlere katılan tüm banka çalışanlarına teşekkür etti ve polis örgütünün bankalarla olan işbirliğinin devam edeceğini belirtti.

Banka çalışanlarına yönelik eğitimlere, 22 Kasım tarihinde devam edilecek. Eğitimler sonunda toplam 440 banka çalışanına eğitim verilmesi planlanıyor.