Perdeleri bile çaldılar

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Evrim Kamalı

 Gönyeli’de, kiraladıkları daire içerisinde bulunan eşyaları çalarak evden ayrılan zanlılar Equere Akpan ve Ukponobong Akpan tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mustafa Mahan  olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan huzurda bulunan Nijeryalı  kardeş zanlılar Equere Akpan ve Ukponobong Akpan’ın 25 Mart 2016 tarihinde emlakçı aracılığı ile eşyalı olarak kiraladıkları daire içerisinde bulunan 32 inç LCD televizyonu, 1 adet buzdolabını, 1 adet çamaşır makinesini, 1 adet tekli yatağı, bir adet şilteyi ve beş adet kumaş perdeyi çaldıklarının tespit edildiğini söyledi. Polis zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini, yapılan soruşturmada çamaşır makinesi ile perdeler dışındaki tüm eşyaların bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak aranması süren eşyalar olduğunu ve zanlıların vermiş olduğu ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Musa Soytaç soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.