HINCAL  ULUÇ : TÜRKİYE , KIBRIS TÜRK SPORUNA SAHİP ÇIKMALIDIR .


UEFA, İspanya'nın tehdidine rağmen Cebelitarık'ı üyeliğe kabul etti ama Yunanistan'ın 'tehdidi var' diye Kuzey Kıbrıs'ı almıyor! Buraya kadar sustuk ama yeter artık.


Çağ dışı, insanlık dışı bir ambargo uygulanıyor. İnsan hakları gasp ediliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sahip çıkmalıyız. Sahip çıkma siyasetle, parayla olmaz


Çok önemli bir olay var. Ne yazık ki gazetelerimizin hiçbirinin umurunda değil. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, FIFA ve UEFA tarafından tanınmıyor.


Bu yüzden takımlar gidip Kuzey Kıbrıs'ta bırak özel maçı, sezon hazırlığı bile yapamıyorlar. Antalya'ya, Türk takımları dâhil Avrupa'dan senede iki bin takım gelirken Kıbrıs yasak! 'Efendim Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni Birleşmiş Milletler tanımıyor, kimse tanımıyor biz de tanımıyoruz.'


Gerekçeleri bu ve oradaki topluma insanlık dışı, çağdışı bir ambargo koyuyorlar. On gün evvel, çok ilginç bir olay yaşandı. Ne yazık ki Türk medyasına aksetmedi.



Çünkü Türk medyasının gözünün Fenerbahçe'den başka bir şey gördüğü yok! Cebeli Tarık'ı UEFA üyeliğe kabul etti. İspanya kıyametleri kopardı; 'Üyeliğe kabul ettiğiniz Cebeli Tarık adlı ülke bana ait topraklarda İngiltere'nin zorla kurduğu bir sömürgedir. Bunu UEFA üyeliğine alamazsınız.


Alırsanız eğer ben bir daha Real Madrid'in ve Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına izin vermem.' Tehdidin büyüklüğüne bakar mısın! İspanyol takımlarının olmadığı bir Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ne hale gelir.






TEK SATIR YER ALMADI

Bu tehdide rağmen UEFA, İspanya topraklarındaki İngiliz sömürgesi Cebelitarık'ı üye kabul etti.

Yani resmi üyesi... Bundan sonra Şampiyonlar Ligi'nde bir Cebelitarık takımı mesela Real Madrid ile oynayabilecek. Bunu yapan UEFA, Kıbrıs'ta, Galatasaray- Çetinkaya özel maçına izin vermiyor! Galatasaray'a diyor ki 'Kıbrıs'a gidersen seni boykot ederim!'


Bu Türk spor medyasında tek satır yer almıyor.



Bir Türk siyaset adamı 'Bu Kıbrıs Türklerine uyguladığınız ambargo çağ dışıdır, insanlık dışıdır' demiyor! Tamam 'ilkem var, prensiplerim var' falan da peki bu Cebelitarık ne? Buraya kadar sustuk. Ama şimdi? İspanya'nın tehdidine rağmen Cebelitarık'ı alıyorsun, ama 'Yunanistan'ın tehdidi var' diye Kuzey Kıbrıs'ı alamıyorsun! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!..


Ben Kıbrıs'taydım bu Cebelitarık olayı yaşandığı zaman...



Adamlar diyor ki 'Türkiye de senede şu kadar para göndererek üzerine düşeni yaptığını zannediyor.' Buyur! 'Bu mu Hıncal ağabey' dediler. Haklılar.

Duydun mu bir Türk televizyonunda, bir Türk gazetesinde şu şimdi söylediklerimi, duydun mu!.. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sahip olmamız lazım. Sahiplik yalnız siyasetle olmaz, sahiplik sadece parayla olmaz. Onların insan hakları gasp ediliyor ve kimsenin sesi çıkmıyor.


Cebelitarık'ı üye kabul eden UEFA, Kuzey Kıbrıs ile özel maç yapılmasına dahi izin vermiyor. Böyle bir şey olur mu? Neden; çünkü biz sesimizi çıkartmıyoruz. Ensene vur, lokmanı al, bu yanağına tokat vurana öbür yanağını çevir!





SEUL'DE OLAYLAR VARDI

Kıbrıs'ın siyaseti ile yakından ilgiliyiz; kim kazanıyor kim kazanmıyor? Eroğlu mu, efendim Denktaşlar mı? Peki Kıbrıs'taki insan ne oluyor? Esas sahiplenmemiz gereken Kıbrıs'taki insan...



Ne yapıyor onlar da senin devletin sahiplenmeyince... Güney Kıbrıs pasaportu almaya başlıyorlar ki hakları var yasal olarak Kıbrıs vatandaşı oldukları için... Güney Kıbrıs pasaportu ile Avrupa Birliği'ne de üye olduğu için bir Avrupa ülkesi vatandaşı oluyor.


Yavaş yavaş Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nüfusu azalıyor. Hepsinin hemen hemen cebinde artık çift pasaport var. Yarın Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna da ihtiyaçları kalmayacak. Kıbrıs pasaportu daha avantajlı hale gelecek. Çünkü Türkiye sahiplenmeyince ne yapacak o pasaportu? Başına bela pasaportu!..