ÖZGÜRGÜN, ULUSLARARASI MÜSABAKALARA KATILIM KONUSUNDA HÜKÜMETİN HERHANGİ BİR KISTLAMA GETİRMENİN SÖZ KONUSU OLMADIĞINI BELİRTİ

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, gençlerin uluslararası müsabakalara katılması yönündeki çalışmaları her zaman desteklediklerini ve herhangi bir kısıtlama getirmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Avusturya’da yer alacak 19 yaş altı genç ve çocuklara yönelik oyunlara davet almasından ötürü Federasyon yetkililerini tebrik eden Özgürgün, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında uluslararası kısıtlamaların (ambargoların) çok ağır olduğunu ancak bazı branşlarda, federasyonların uluslararası temasların yolunu açabildiğine işaret etti.

Uluslararası temaslarda, uzun süre anlatılabilecek anılar kazanıldığını ve dostluklar kurulduğunu anlatan Özgürgün,  “Bu tip organizasyonları yürekten destekliyoruz ve teşvik ediyoruz” dedi.

Gençlerin uluslararası arenaya çıkma fırsatlarının en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için Başbakan ve Spor Dairesi olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Özgürgün, “Bu tip olaylar için desteklerimiz devam edecek, hiçbir kısıtlama da getirmeyeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

YEŞİLYURT

Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt ise, Federasyonun 14-20 Haziran’da Avusturya’da yer alacak United World Games adındaki sivil toplum kuruşu tarafından düzenlenen uluslararası oyunlara davet almalarını anlattı ve 40 ülkeden 800 sporcunun yer alacağı oyunlara 12 ve 14 yaş altı takımlarla katılacaklarını belirtti.

Görüşmede Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da hazır bulundu.