“ÖYLE YAĞMA YOK”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Yrd.Doç.Dr. Güven Arıklı’nın hazırlayıp sunduğu Genç TV’de canlı olarak yayınlanan “Haftaya Bakış” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Dürüst, “Anastasiadis’in yaptığı açıklamaların halkımızın düşüncelerini etkilemesine izin verilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Kendisi seçime gidecek diye her gittiği yerde Girne kökenlilere “Girne’yi alacağız”, Güzelyurt kökenli seçmenlerine “Güzelyurt bizim” diye sözler sarfetmesi bizim insanımızı etkilemektedir, öyle yağma yok” dedi.

“Anastasiadis gelsin, birlikte bir tur atalım”

Rumların bıraktığı Güzelyurt ile şimdiki Güzelyurt arasında dağlar kadar fark olduğunu vurgulayan Dürüst “Anastasiadis gelsin, birlikte bir tur atalım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları içerisinde en çok gelişen bölge Güzelyurt 4 kat büyümüştür. Oraya götüreceğimiz üniversite yatırımlarıyla bu büyüme daha da artacaktır, aynı yatırımları İskele’ye de götüreceğiz” dedi.

Girne 44 kat büyüdü

Anastasiadis’in “Girne, Güzelyurt benim, Paşaköy’ü zaten aldım, Mesarya da benimdir” dediğini, bunun KKTC’de huzursuzluk yarattığını söyleyen Dürüst, “Sizin 44 yıl önce bıraktığınız Girne bugün 50 kat büyümüştür, Güzelyurt 4 kat büyümüştür, emlak vergileri ve inşaat izinlerini incelediğinizde bunu net olarak görebilirsiniz” dedi.

Anastasiadis’e Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Ulusu’nun Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı okumasını tavsiye ederim. Sayın Erdoğan 270 bin Kıbrıs Türkü’nü, Güzelyurt başta olmak üzere pek çok insanımızın içini rahatlatan bir açıklama yapmıştır. Cumhurbaşkanımız Akıncı da gerekli yanıtları zaman zaman vermektedir” dedi.

Konuşmasında “Sayın Erdoğan Meclis Başkanımız Sibel Siber’e “dik durunuz” demiştir, biz UBP olarak hep dik duruyoruz, umarım Sibel Siber ve partisi de dik duracaktır” diyen Dürüst, “Biz UBP olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir bütündür diyoruz” şeklinde konuştu.

CTP-UBP koalisyonunun geleceği

Halen sürdürülmekte olan CTP-UBP koalisyonuyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Dürüst, “Bu bir koalisyon hükümeti, ne UBP ne de CTP ilkelerinden vazgeçecek değildir, hükümet protokolünde Kıbrıs konusuyla ilgili bir madde bulunmaktadır, o da şöyle: 11 Şubat Eroğlu-Anastasiadis mutabakatına bağlı kalınacaktır. Bu cümle var, çünkü detaya girdiğimizde kendileriyle farklı bakışlarımız olduğu belli. Kıbrıs konusunda TC Dışişleri Bakanlığı devrede, KKTC’nin kendi değerleri devrede, ulusal kimliğimizi, halkımızı, vatanımızı olumsuz etkileyebilecek unsurlar olduğu zaman bizim bu hükümette olmamız hiç önemli değildir. Bu çok açık ve net” dedi.

UBP Kıbrıs Türk Halkı’nın garantisi

Ulusal Birlik Partisi’nin, Kıbrıs Türk Halkı’nın garantisi olduğunu ifade eden Dürüst, “Milletvekili olsam da olmasam da, geçmişte olduğu gibi gelecekte de UBP bu halkın Kıbrıs meselesi konusunda garantisidir” diyerek şunların altını çizdi: “Biz UBP olarak Rum tarafıyla çözüm istiyoruz, ama ille de Rum yönetiminin tatmin olabileceği bir metne de imza koyacak noktada elbette olmayız”

KKTC’de yapılan yatırımlar

Konuşmasında bakanlığı döneminde yapılan yatırımlara da değinen Dürüst, “Yıllarca başbakanlar geldi geçti Gazimağusa’dan ama o kalenin dibindeki Mağusa Türk Gücü Kulüp binasının karşısındaki o tarihi saha hiç elden geçirilmedi. Biz orayı 800 bin TL’ye sentetik saha yaptık. Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nu yeniden düzenledik. En önemlisi kolejleri açtık, İskele’de yoktu oraya da Kolej açtık, çok çağdaş bir anaokulu yaptık, 1,5-2 milyon TL harcadık, şu an İskele’ye bir üniversite sözünü verdik ve bunu mutlaka yerine getireceğiz. Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne 9 yeni derslik yaptık. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne çok ciddi yatırımlarımız oldu. Lefke’nin bütün stadyumlarını çağdaş hale getirdik, eleştirdik. Girne Oğuz Veli İlkokulu’na 24 derslik yaptık. Lefkoşa’da atıl durumda bulunan Yusuf Kaptan Sahası’nı modernize ederek gençlerin kullanımına açtık. Bunlar hizmet aşkıyla yapılmıştır” dedi

Anavatan her zaman yanımızda

Anavatan Türkiye ile bakanlığı döneminde imzaladığı protokoller bulunduğunu, bunların 15 milyon TL’lik büyük projeler olduğunu anlatan Dürüst, Başbakan Kalyoncu’nun izniyle bu çalışmaları takip edip, yatırımların gerçekleşmesi için çalışmalar yapacağını anlattı.

Bir görevlerinin de gençlerin uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Dürüst, “Gençler için spor tesisleri, tartan pistler ve spor sahaları açmakla yükümlüyüz, gençlerimizi spora sevketmek amacındayız” dedi.






.....................