Günay Kibrit başkanlığındaki Ortopedik Özürlüler Derneği yetkilileri, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; ziyarette dernek yetkililerine YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal bilgi verdi.

SAVAŞAN: “ENGELLERİN KALKMASINA YÖNELİK FAALİYETLER YAPIYORUZ”

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada, engelli bireylerin sosyal, ekonomik, kültürel veya başka herhangi bir alanda insan hak ve temel özgürlüklerini tam ve diğerleri ile eşit koşullarda kullanabilmelerinin gerekliliğine değinerek, bu bilincin ülkede yerleşmesi için YDÜ’nün pek çok faaliyet gerçekleştirdiğini anlattı.

“GÜNSEL’İN YATIRIMLARI SAĞLIKLI NESİLLERİN YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK IÇİNDİR”

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in, toplumun sağlığını bir bütün olarak gördüğünden Diş Hekimliği, Eczacılık, Tıp, Sağlık Bilimleri yanısıra Veteriner Hekimliği Fakültesi ile hem insana hem de hayvan hastanelerini ülkeye kazandırdığını söyleyen Savaşan, şöyle dedi:

“Bu anlamda hayvan hastanemiz, sağlık alanındaki son ama çok kıymetli bir adımımızdır. Hocamız sağlık alanında toplumu kucaklamak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak hedefiyle sağlığın bütün alanlarına yatırım yapıyor. Bu yatırımlar toplum sağlığına olduğu kadar hayvancılığın sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmak için de yapılmaktadır.”

ESENDAL: “TEK TIP, TEK SAĞLIK”

Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ise konuklara, artık Dünya’da “tek tıp, tek sağlık” diye bir kavram olduğunu anlatarak, hayvanların hasta olduğu bir ülkede, insanların sağlıklı olmasının düşünülemeyeceğini söyledi. Esendal, “Görevimiz sadece evcil hayvan tedavisi yapmak değildir. Hedeflerimizin başında insan sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programlarının oluşturulmasına katkı yapmak gelmektedir” diye konuştu.