Ortalık Savaş Alanına Döndü

Emanet aldığı otomobili, alkol tesiri altında kullanan 19 yaşındaki Halit İşcan, aracıyla bir işyerinin vitrin camına ve duvarına çarptı, ardından yan yatarak durabildi; otomobilin sahibi ise gördüğü manzara karşısında fenalık geçirdi.

Başkent Lefkoşa’nın Girne Caddesi’nde dün sabah saatlerinde görenleri şaşkına çeviren bir kaza meydana geldi. Emanet aldığı otomobili, alkol tesiri altında kullanan 19 yaşındaki Halit İşcan, ortalığı savaş alanına çevirdi. Sürat nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, “Doğan İletişim” isimli işyerinin vitrin camına ve duvarına çarptı, ardından yan yatarak durabildi. Şans eseri herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı kazada, kaldırımda kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önledi. Olay yerinden kaçtığı iddia edilen sürücü, bir süre sonra tespit edildi. Kazayı duyan ve olay yerine giden otomobilin sahibi ise fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre kaza, dün sabah saat 01.15’te Girne Caddesi’nde meydana geldi.

Cadde üzerinde süratli bir şekilde seyreden Halit İşcan’ın yönetimindeki DC 833 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu kontrolden çıktı. Otomobil, “Doğan İletişim” isimli işyerinin vitrin camına ve duvarına çarptı, ardından yan yatarak durabildi. İşcan’ın “163 promil” alkollü olduğu öğrenildi. Büyük panik yaşandı Kaza sonrasında olay yeri adeta savaş alanına döndü. Kaza sırasında yaşanan büyük gürültünün ardından bölge sakinleri, kendilerini dışarı attı. Büyük bir paniğin yaşanmasına neden olan kazayı duyan otomobilin sahibi ise, kaza mahallinde fenalık geçirdi. Otomobilin sahibi, olay yerine çağrılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altına alındı. Kaza ihbarı üzerine itfaiye ve polis ekipleri, olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri kaza mahallinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Kazalı araç, incelemelerin ardından çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Bu arada vitrin camı ve duvarında hasar oluşan “Doğan İletişim” isimli işyerinde toplam 13 bin TL’lik hasarın oluştuğu öğrenildi. “Kasis yapılsın” Öte yandan olay yerinde bulunan esnaf ve vatandaşlar, “Hemen hemen her gece bu yolda hız denemesi yapılıyor. Geceleri bu yolda süratli araç kullanılıyor. Yetkililer konuyla ilgili bir an önce önlem alsın. Girne Caddesi’ne kasis yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. 



Kıbrıs