"BARAJLAR KONUSUNDA DÜNYADA ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ, ARITMADA İSE İLK YEDİYE GİREN BİR ÜLKEYİZ. TEKNOLOJİ VAR, KAPASİTEMİZ VAR. MÜTEAHHİTLERİMİZ GÜÇLÜ. TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE, BİZİM YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR BÜYÜK PROJE YOKTUR. HEPSİNİ YAPARIZ"

"İNŞALLAH KUZEY KIBRIS'A NİSAN AYINDA GİDECEĞİZ, SON BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ. İNCELEME VE DENETİMDEN SONRA BU SENE SUYU VERECEĞİZ"

TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Barajlar konusunda dünyada üçüncü sıradayız, arıtmada ise ilk yediye giren bir ülkeyiz. Teknoloji var, kapasitemiz var. Müteahhitlerimiz güçlü. Türkiye güçlü bir ülke, bizim yapamayacağımız hiçbir büyük proje yoktur. Hepsini yaparız" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki meydanda, partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da ve İscehisar'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İscehisarlı'ların her seçimde AK Parti'nin yüzünü ak ettiğini ifade eden Eroğlu, İscehisar ve Afyonkarahisar'a yapılan yatırımları anlattı.

Eroğlu, daha çok hizmet getirmek için destek istediklerini ifade ederek, Türkiye'de son 11 yılda yapılan yatırımlarla destan yazıldığını, Afyonkarahisar'ın da bu yatırımlardan nasibini aldığını kaydetti.

Türkiye'nin, IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcunu ödediğini aktaran Eroğlu, Merkez Bankasının da kasasının döviz ile dolduğunu bildirdi.

Eroğlu, "Türkiye'nin başında gerçekten çok çalışkan, gece gündüz vatan millet aşkıyla gayret eden bir başbakan var, Recep Tayyip Erdoğan var. Sizlerin kardeşleri var. Biz gece gündüz çalışıyoruz. Hesap ortada. Bİr taraftan borç ödeniyor bir taraftan muazzam yatırımlar yapılıyor" diye konuştu.

KKTC SU TEMİN PROJESİ

Eroğlu, İscehisar'a daha çok yatırım yapmak istediklerini söyleyerek AK Parti İscehisar Belediye Başkan adayı Mustafa Çibik'e destek talep etti.
Konuşmasının sonunda gazetecilerin "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Su Temin Projesi"yle ilgili sorularını da yanıtlayan Eroğlu, proje kapsamındaki iki barajın tamamlandığını vurguladı.

Projenin 1.5 milyar liraya mal olduğunun bilgisini veren Eroğlu, kara hattı dahil denizin altından geçecek hat ile toplam 107 kilometrelik bir boru hattının olduğunu, boruların denize batırılmaya başlandığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu iş için özel bir gemi alındı. Boruları belli bir kota kadar gömüyoruz. 250 metre denizin altında askıda taşıyoruz. Daha sonra karşı tarafa geçiyor. Kıbrıs sahiline yaklaştığında tekrar karaya çıkıyor. Terfi merkezine bağlanıyor ve oradan Geçitköy Barajı'na suyu ileteceğiz. Bu hakikaten asrın projesi.

Bunu yapan devlet, büyük devlettir. Dünyada ilk defa uygulanan muhteşem bir proje. Şu anda kara hatları ve barajlar bitti. Arıtma tesisi devam ediyor. İnşallah borular döşendikten sonra su vermeye başlayacağız."

Türkiye'nin artık, teknolojiye hakim bir ülke olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları bildirdi:
"Barajlar konusunda dünyada üçüncü sıradayız, arıtmada ise ilk yediye giren bir ülkeyiz. Teknoloji var, kapasitemiz var. Müteahhitlerimiz güçlü. Türkiye güçlü bir ülke, bizim yapamayacağımız hiçbir büyük proje yoktur. Hepsini yaparız. Ne proje varsa yaparız. İnşallah Kıbrıs'a nisan ayında gideceğiz, son bir değerlendirme yapacağız. İnceleme ve denetimden sonra bu sene suyu vereceğiz."

İscehisar'daki programa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve partililer katıldı.