10 BİN STERLİNLİK BURS DA VERİLECEK

Geliri kanser hastaları ve kanser araştırma çalışmaları için bağışlanacak olan 10’uncu Orkide Yürüyüşü yarın Kozanköy-Karşıyaka arasında yapılacak.

Merkezi Londra’da olan ProCancer Research Fund (PCRF)(Kanser Araştırma Vakfı) tarafından düzenlenen yürüyüş Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda yapılacak.

Londra’dan gönüllülerin de katılacağı yürüyüş saat 10.30’da Kozanköy’de başlayacak.

PCRF Başkanı Prof. Mustafa Camgöz, kanser konusunda çok büyük çalışmalar yapıldığını kaydederek, “ Kansere ilaç bulmak için binlerce bilim adamı yıllardır çalışıyor. İlaçlar üzerinde klinik denemeler yapılıyor. Ancak bir günde olabilecek bir iş değil… Biz kanserle yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

10’uncu Orkide Yürüyüşüne THY’nın ana sponsor olması onur verici olduğunu kaydeden Camgöz, THY’nin ilk defa sağlık konulu bir vakfa sponsor olduğunu kaydetti.

Camgöz, THY ile İngiltere ve Kuzey Kıbrıs’tan destek veren, sponsor olan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Londra’dan 42 gönüllü ile KKTC’ye gelen PCRF Başkanı ve Imperial College Kanser Biyolojisi Kürsüsü Başkanı Prof. Camgöz, bu sene yürüyüşe olağanüstü ilgi gösterildiğini belirtti.

PCRF’nin  ailelere psikolojik destek verme amacıyla kurulduğunu, kanser araştırmalarında ise Imperail College ile işbirliği yapıldığını kaydeden Camgöz, “En büyük isteğim, kansere çare olacak ilacın reçetesini yazmak. Ancak bu gerçekleşene kadar kanserle yaşamayı, kanseri kontrol altında tutmayı öğrenmeliyiz” dedi.

10 BİN STERLİNLİK BURS

Merhum Ömer Anıl adına, ailesi ile birlikte 10 bin sterlinlik bir burs verileceğini de söyleyen Camgöz, “Tek şartımız Kuzey Kıbrıs’la ilgili kanser araştırmasına yönelik bir proje olması. Bu projeyi Kuzey Kıbrıs’ta yapma şartı yok. Ancak projenin konusu Kuzey Kıbrıs’taki kanserle ilgili olmalı” dedi.