Ölmeden Önce Bonzai İçmişler
Terk edilmiş bir evde Bonzai içen 3 arkadaştan 22 yaşındaki Nedim Bük hayatını kaybettiÖlmeden önce bonzai içmişler


Girne’de merkezi konumda olan bir bölgede terkedilmiş vaziyetteki bir evde önceki gün bulunan cesedin 22 yaşındaki Nedim Bük’e ait olduğu belirlendi. Bük’ün ölmeden önce üç arkadaşı ile cesedinin bulunduğu binada bonzai türü uyuşturucu içtiği tespit edildi. Polis, Bük’ü son gören ve onunla birlikte uyuşturucu kullanan İlkay Dural, Halil Dural ve Ahmet Şanverdi’yi soruşturma amaçlı gözaltına aldı. Zanlılar dün, “Uyuşturucu madde tasarrufu” suçlaması ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada olayla ilgili bilgileri aktaran polis, zanlıların Haziran ayında Girne’de meydana gelen uyuşturucu madde tasarrufu suçundan dolayı gözaltına alındıklarını ifade etti.

Sorgularında bonzai içtiklerini itiraf ettiler

Polis, Girne’de önceki gece saat 23.30 sıralarında Bedrettin Demirel Caddesinin kuzey kısmında bulunan harabe evde ceset bulunduğunu,10 günlük olduğu tahmin edilen cesedin Nedim Bük’e ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Polis, Nedim Bük’ü son olarak gören İlkay Dural, Halil Dural ve Ahmet Şanverdi’nin sorgulandığını, üç zanlının ifadesinde Bük ile birlikte bonzai içtiklerine dair itirafta bulunduklarını belirtti.

Bulunan ceset ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, olayın cinayet olup olmadığının araştırılarak, Bük’ün ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağını ardından patolojik incelemeye gönderileceğini belirtti.

“Halil Dural evde değildi…”

Zanlılar, İlkay Dural, Halil Dural ve Ahmet Şanverdi ‘nin gözaltına alınma sebeplerinin şimdilik uyuşturucu madde tasarrufu suçu olduğunu belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve incelenecek kamera görüntüleri bulunduğunu ifade ederek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi. Mahkemede söz hakkı verilen zanlılardan İlkay Dural, Bük ile birlikte uyuşturucu içtiklerini kabul ederken o esnada Halil Dural’ın orada olmadığını öne sürdü.

Yeni işe girmişti

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre nedim Bük yaklaşık 15 gün önce bir otelde işe başlamıştı. Hayat dolu bir genç olan Bük, haftalık izne çıktıktan sonra işine dönmemiş ve arkadaşları onu merak etmeye başlamıştı.

Bük’ün ölüm haberinin alınması sonrasında ise hem arkadaşlarının, hem de ailesinin büyük bir şok yaşadığı bildirildi.

Kaynak: Diyalog/Melin Dobran