Okul Müdürü Resti Çekti ‘Okulu Tatil Ederim’
*Yeni Eğitim yılında yaşanan aksaklıklara Veliler, öğrenciler, öğretmenler ve Okul Müdürü isyan etti. 6 Okulda elektrik ve su yok. Öğrenciler hastalık riski ile karşı karşıya bırakıldı. Servis olmadığından İskele Bekirpaşa Kolejinden Gazimağusa Türk Maarif Kolejine aktarılmak istenen öğrencilerin istekleri yerine getirilmeyince eylem yapıldı.

Yeni eğitim yılının başlaması ile başlayan sorunlar giderek daha büyük boyutlara taşınıyor. Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nun yanı sıra Lapta Bölgesinde Tepebaşı, Lapta Anaokulu, Lapta İlkokulu, Lapta Anafartalar Lisesinin elektrikleri kesilirken, okullara su temin eden kuyulardaki motorların elektriklerinin kesilmesi sonrasında okullar susuz kaldı.



SERVİS KALDIRILDI ULAŞIM ÜCRETİ ÖDENMİYOR

Dr. Fazıl Küçük İlkokulunda okulda tamirat devam ederken askerler okulu boyama işlemini sürdürüyor. Okul Müdürünün su ve elektriği olmayan okulu şartlar düzelene kadar tatil etmeyi düşündüğü öğrenildi.

Yeni İskele Türk Maarif Koleji’ni kazanan ve Mağusa’ya bağlı köylerde yaşayan öğrencilerin eğitimini sürdürmek için devlet tarafından ödenen ulaşım ücretlerinin ödenmemesi ve okul servisinin kaldırılması üzerine bazı veliler tarafından başlatılan eylemler yepyeni bir boyut kazandı.



TEPKİLER GİDEREK BÜYÜYOR

Yeni İskele Bekirpaşa Koleji’ni kazanan birçok öğrencinin ailesi ulaşım sorunları nedeniyle çocuklarının Mağusa Türk Maarif Kolej’ine aktarılması için Eğitim bakanlığına talepte bulunurken talepleri geri çevrilmişti. Öğrenci velilerinin bu talepleri geri çevrilirken aynı öğrencilerle beraber geçtiğimiz yıl Yeni İskele Bekirpaşa Koleji’ni kazanan Eski Bakan ve UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun’un kızının Mağusa Türk Maarif Koleji’ne aktarılmasının büyük tepkileri de beraberinde getirdiği öne sürüldü.

Mağusa’da Anıt Çemberi’nde toplanan, öğrenciler bu nedenle ellerinde pankartlarla eylem yaptı. Öğlen saatlerinde Anıt Çember’inde toplanan bir grup veli ve öğrenci, adaletsizlik yapıldığını iddia ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nı protesto ettiler.



Bekirpaşa Koleji’ni kazanan birçok öğrenci ailesi imza toplayarak Eğitim Bakanlığına toplanan imzaları gönderdiği ve yapılan adaletsizliğim düzeltilmesini istediği öğrenildi.. Öğrenci velilerinin gönderdiği dilekçeye henüz bir cevap verilmediği öne sürülyor.

ÖĞRETMENLER İSYANLARDA

Kıbrıs Türkü’nün lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ismi verilen Hamitköy’deki İlkokulda ise elektrik ve su yok. Okul öğretmenleri ile Okul Müdürü bu duruma isyan ederken, Okul Müdürünün mevcut durumun sürmesi halinde okulu tatil edeceği öne sürülüyor.

ELEKTRİK YOK, TUVALETLERE SU OLMADIĞINDAN GİRİLMİYOR

Dr. Fazıl Küçük İlkokulunda eğitim veren bir öğretmen gönderdiği mesajda Yebbaaaaa tuvaletlerin suyu bitti. Öğrencilerin tuvaletlerine girilmeeez elektrik hala yoook. Eğitimi beceremeyen zat belki ettiği doktor yeminine duyarlı kalır da bulaşıcı hastalık baş göstermeden bir ilgilenir okulla. Maalesef Eğitim Bakanlığındaki en yetkili şahıs bakan sekreteri oldu. Onbeş gündür. Bir da bugün ralli günüymüş kim kime dum duma dedi.

OKUL MÜDÜRÜ OKULU TATİL EDEBİLİR

Ayni öğretmen mesajına devamla Okul Müdürü ciddi ciddi bu sorunlar çözülene kadar okulu tatil etmeyi bile düşünüyor. Canla başla uğraşıyor. Kadın bu okuldaki ilk yılına bu rezilliklerle başladı. Hala daha pes etmiyor ne o ne de biz okul öğretmenleri ifadesinde bulundu.