Öğrenci yurdu mu? Turistik tesis mi?

Kıbrıs Manşet
Özel Haber


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turistik bölgelerde bulunan öğrenci yurtlarının turizm amaçlı kullanıldığı iddia ediliyor.


Kıbrıs Manşet Haber Merkezine ulaşan turizm sektörü temsilcileri, haksız rekabete maruz kaldıklarını iddia ettiler. Üniversitelere ait öğrenci yurtlarının her türlü vergi ve harçtan muaf ve teşvikli bir şekilde öğrenciye yönelik hizmet vermesi için yapılmış olmasına rağmen, turizme hizmet vermelerinin kabul edilemez olduğunu iddia eden, turizm sektörü temsilcileri, zaten darda olan ve ekonomik krizle mücadele eden küçük ve orta ölçekli otelcilerin bu durumdan aşırı derecede etkilendiklerini iddia ettiler.

Otellere de yurt teşviği verilsin.

Kıbrıs Manşet haber merkezine bilgi veren, otelcilik sektörü duayenleri öğrenci yurtlarının turizm amaçlı kullanılmasının önü açılacaksa, casinosuz otellere de öğrenci yurdu teşviği verilmesini talep ettiler. Üniversitelere ait öğrenci yurtlarının, her türlü vergiden muaf olduğunu iddia eden turizm sektör temsilcileri gerek eğitim bakanlığının, turizm bakanlığının ve de vergilendirme açısından maliye bakanlığının konu ile ilgili duyarlılığa, araştırmaya ve tavır koymaya davet ettiler.