Oğlumun Ölümü Şüpheli
Arif Ummak’ın annesi Emine Ummak, oğlunun ölümün basına yansıdığı gibi olmadığını iddia ederek oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu ve olayın örtbas edildiğini iddia etti. Emine Ummak, kazanın olduğu saat oğlunun yanında biri olmadığını ama şirket yetkililerinin olay anında ordaymış gibi ifade verdiklerini söyledi.

“BEN YAPMADIM”
Emine Ummak, oğlunun çalıştığı işyeri sahibinin kızının dükkanda “ben yapmadım diye feryat” ettiğini iddia etti. 14 yaşındaki oğlunun ve Arif Ummak’ın nişanlısının, kızın feryatlarını duyduğunu dile getiren Emine Ummak, olayı polise aktardıklarını ama kızın ifadesine 23 gün sonra başvurulduğunu söyledi. Ummak, daha sonra şirket yetkileri tarafından polise yapılan açıklamada olay günü kızlarının dükkanda olmadıkları yönünde ifade verdiklerini ifade etti.

“TIR DIŞARIDAN ÇALIŞMAZ”
Emine Ummak, oğlunun can verdiği tırın aynısından bulduklarını bilirkişi ile tırı dışarıdan çalıştırmayı denediklerini ama o model tırın dışarıdan çalışmasının imkansız olduğunu söyledi. Eşinin rahmetli oğluyla aynı boylarda olduğunu söyleyen Ummak, aracı eşinin de dışarıdan çalıştırmayı denediğini fakat çalıştıramadığını belirtti.

“OĞLUMUN TIR EHLİYETİ YOKTU”
Oğlunun çalıştığı şirkette tır sürmediğini söyleyen Ummak, oğlunun tır ehliyeti olmadığını sadece forklift sürdüğünü belirtti. Ummak şöyle devam etti: “Oğlum kazadan önce eve geldi, beraber öğlen yemeği yedik daha sonra mal geldi ve malı forklift araçla indireceğini söyleyerek evden çıktı, sonrada ölüm haberi geldi, olay yerine gittiğimizde oğlumun sürdüğü forklift çalışır durumdaydı, tırda başkası vardı, benim oğlum onu kurtarmaya gitti ve oğlumun hayatına mal oldu”.

“POLİS İLGİLENMEDİ”
Polise başvuran Ummak ailesi olayla ilgili şüphelerini polise söylediklerini fakat polisin olayla ilgilenmediğini yasal yollara başvurduklarını ama çabalarının sonuçsuz kaldığını dile getirdi. Ummak, kazanın olduğu zaman kimsenin tutuklanmadığını da söyledi.

“OĞLUMU BOYNUM BÜKÜK ZİYARET EDİYORUM”

Oğlunun mezarını ziyarete boynu bükük gittiklerini söyleyen acılı anne, olay açığa varmadan, suçlular cezalarını çekmeden içlerinin rahat etmeyeceğini vurguladı. Evlerinde sürekli bu konunun konuşulduğunu, içlerinin rahat olmadığını ve oğlunun ölümün şüpheli olduğunu söyleyen acılı anne “belki oğlum geri gelmeyeck ama olayda şüpheli olanların cezasını çekmesini istiyorum, tüm amacımız adaletin yerini bulması” dedi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?
Geçitkale’de Hasan Kanizi Sokak’ta 03.12.2015 tarihinde meydana gelen olayda Arif Ummak, JD 845 plakalı tır aracını, araç içerisine girmeden çalıştırmak isterken takılı olan vites nedeniyle araç ileri fırladı. Talihsiz genç aracın kapısı ile yol kenarında bulunan elektrik direği arasına sıkışarak olay yerinde yaşamını yitirmişti.

HK – Yağmur Düşer