4 ÜLKEDE 12 ŞEHİRDE EŞ ZAMANLI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILARAK “DÜNYADA NÜKLEERE YER YOK” DENİLDİ

 Nükleer Karşıtı Platform; Türkiye, Gürcistan, Yunanistan, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem gerçekleştirdi.

Lefkoşa’da “Nükleere Hayır Platformu” tarafından gerçekleştirilen eylemde açıklamayı İngilizce olarak Faika Deniz Paşa, Türkçe olarak Murat Kanatlı ve Rumca olarak Yorgos Perdikis yaptı.

Açıklamada, bugün nükleer karşıtlarının birçok yerde eş zamanlı olarak açıklama yaptığı belirtilerek İstanbul, Ankara, Mersin, Sinop, İğneada, Samsun, Batman, Diyarbakır, KKTC, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Gürcistan’da “Dünyada nükleere yer yok” demek için bir araya gelindiği kaydedildi.

Yapılması planlanan nükleer santrallerin Karadeniz, Akdeniz ve Trakya’nın eşsiz doğasının yok olmasına sebep olacağı belirtilen açıklamada, başta tüm Türkiye toprakları olmak üzere, Karadeniz ve Akdeniz ülkelerinin radyasyon ve nükleer atıklarla zehirleneceği ve tüm dünyayı tehdit edeceği savunuldu.

Açıklamada, bütün nükleer santrallerin saatli bomba olduğu ifade edilerek, Ermenistan’daki nükleer santral dâhil olmak üzere dünyadaki bütün nükleer santrallerin kapatılması gerektiği, yeni nükleer santrallerin açılmasına izin verilmemesi gerektiği vurgulandı.