KUDRET ÖZERSAY ÜLKEDEKİ BAZI TEMEL SIKINTILARIN “GENÇ VE DİNAMİK” BİR CUMHURBAŞKANI İLE ÇÖZÜLEBİLECEĞİNİ BELİRTTİ

Lefkoşa, 9 Kasım 14 : Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Kudret Özersay, ülkedeki bazı temel sıkıntıların “genç ve dinamik” bir cumhurbaşkanı ile çözülebileceğini belirtti.

Kudret Özersay yaptığı yazılı açıklamada, Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Değirmenlik köyünde düzenlenen etkinlik ve Doğanköy’de yapılan Alıç Festivali’ni ziyaret ettiğini bildirdi.

Özersay etkinliklerde yaptığı konuşmalarda ve halk ile sohbetlerinde, iç konular yanında vatandaşların Kıbrıs müzakereleri konusundaki sorularını da cevaplandırdı ve görüşmelerle ilgili bilgiler verdi.

Kudret Özersay, gelinen noktada vatandaşın ve özellikle de genç neslin devlete küstürüldüğünü, dolayısıyla devletin tüm kurumlarına ve topluma liderlik edecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyulduğunu, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu açıdan çok önemli olduğunu kaydettiğini belirtti.

Özersay; trafik kazaları, uyuşturucu kullanımı, gece kulüpleri ve yarattıkları olumsuz durumlar, suç oranlarındaki artış, kamuda partizanlık gibi sorunların çözülebileceğini, bunun içinse siyasi liderlik gösterecek dinamik ve tarafız bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu, cumhurbaşkanının, bu konular üzerinde hem hükümeti harekete geçirmek, hem de önemli bazı konuları Meclis’in gündemine taşımak için inisiyatif alması gerektiğini, bunun da 2015’de halkın kendi kudreti ile yapacağı değişim sonucu yeni ve dinamik bir cumhurbaşkanı ile mümkün olacağını kaydetti.

Özersay, “Vatandaşına hizmet veremeyen bir devleti, dağı taşı bayrakla doldursanız dahi kimseye sevdiremezsiniz. Bugün geldiğimiz noktada vatandaş ve özellikle de genç nesil devlete küstürülmüştür. Bu sıkıntının aşılabilmesi için devletin tüm kurumlarına ve topluma liderlik edecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu açıdan çok önemlidir ve gerçek anlamda bir değişimi, yeni neslin ülke yönetiminde önünü açacak bir değişimi sağlamak mümkündür. Artık halk, değiştirme konusunda kendi gücünün, kudretinin farkındadır” dedi.

(ID/SEL) FOTOĞRAFLI