National Geographic Fotoğraf Yarışması'ndan 40 Etkileyici Fotoğraf

National Geographic, her yıl düzenlediği fotoğraf yarışmasının tüm adaylarının tanıtımını yapmadan önce Internet'te bazı şanslı sitelere fotoğraflara erişim şansı verdi. İşte bu fotoğraflardan editörlerin en çok ilgisini çeken 40 fotoğraf.

Fotoğraf İngiltere'den.Scott Bechtel kendisine doğru ''ben burdayım'' süzülüşü yapan kuşu öylesine fotoğraflamış ki o an'ı yaşamamak elde değil.Dikkatli baktığımızda hayran olunası bir güzellik olduğu su götürmez bir gerçek.

Fotoğraf Sorin Rechitan tarafından Cordiliera Hyauhuash, Peru'daki Carhuacoch Kampında çekilmiş. Uzun pozlamayla (yaklaşık 30 dakika) bu soyut ışık gösterisini (dağcılar ellerinde lambalarla çadırın etrafında yürüyorlar) ölümsüzleştirmiş.

Tokyo'da, yuva yapacak doğal materyal fazla olmadığı için, metal askılardan yuva yapan kargalar. Ve o yuvadaki karga yumurtası Yosuke Kashiwakura tarafından fotoğraflanmış.

Portland'ta bulunan Punch Bowl şelaleri için kamera arkasında olan fotoğraf sanatçısı Gavin Hardcastle.En kısa zamanda en iyi ışık huzmesini yakalamaya çalıştığını söyleyen Gavin iyi bir iş çıkarmışa benziyor!

Fotoğrafa dikkatle bakın! Çünkü bu fotoğraf Japonya'nın en garip üç festivalinden biri olarak kabul edilen Saidaiji Eyo festivaline ait. 500 yıllık bu gelenekte amaç bloklardaki ahşap sopayı kapıp ''yılın en mutlu adamı'' olmak.9000 kadar erkeğin mutlu olma çabası fotoğraf sanatçısı Yosuke Kashiwakura'nın sanatıyla birleşince bu fotoğraf ortaya çıkmış.

Yer Japonya,Fukushima.Sabahın ilk treni... Sisler içinde başlayan gün eşsiz bir tablo ve mimariyle birleşiyor.Teruo Araya ise ''o an''ı kollayan isim

Çankırı tuz mağarası.Tarihi 5000 yıl öncesine dayanan bu mağara Anadolu topraklarının ne kadar da gizemli tarihinin olduğuna bir örnek,bir kanıt. Bu alan Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervine sahiptir.Toplam uzunluğu ise 25 kilometreyi buluyor.Yerin yaklaşık 400 metre altında olan bu rezerv fotoğraf sanatçısı Melih Sular'ın eşsiz yorumuyla karşınızda

İnsanı duygulandıran bir fotoğraf...Beklenilen süreden tam 28 hafta önce doğan bir bebeğin kalp ameliyatından bu tablo.Savaşçı kimliği ve uzattığı eliyle aslında hayatın ne kadar da önemli olduğunu anlatmak istiyor gibi. Westley şimdi 4,5 aylık ve sağlığı da gayet yerinde.Erin Wallis bakış açısıyla ''o an'' tekrardan sizlerle

Fotoğraf Finlandiya'dan.Yüksek ağaçların çevrelediği ormanda bu yavru ayılar için birden çok tehlike söz konusu.Fakat kendilerince geliştirdikleri tek yöntem ağaca olabildiğince hızlı tırmanabilmek.Fotoğraf sanatçısı Graham Erik Mandre onları en tatlı halleriyle ölümsüzleştirmiş.Sizce de öyle değil mi?

Dolomiti incisi: Carezza Gölü

Latemar dağının eteklerinde eşsiz ve görkemli ağaçların bekçiliği yaptığı Cerezza gölü insana tarifi olmayan bir güzellik sunuyor.Fotoğrafı çeken Antonio Chiumenti ise suya attığı bir taşla o eşsiz güzelliği ölümsüzleştiriyor.

Güney Georgia Adası'nda sörf yapmak isteyen bir penguen? Fotograf sanatçısı Max Seigal kullanmış olduğu teknik bizi istemsizce gülümseten bu soruya yöneltiyor

Doğunun bu özel baykuşları çam ağaçlarındaki ağaçkakan yuvalarını ele geçirmeye bayılırlar.Fotoğrafı çeken Graham McGeorge'a göre onları görebilmek için keskin bir göze sahip olmak gerekir ki Graham'ın sadece bu kareyi alabilmek için ormanda bikaç hafta geçirdiğini de ayrıca belirtelim.

Peygamber Devesi, Kahramanmaraş. Fotoğraf, Mehmet Karaca.

Kevin Connolly ve bir grup arkadaşı Floransa'da okurken Avrupa turuna çıkmış. İlk durak Berlin olmuş. Şehirin içinde gezmek için bisiklet kiralamışlar. Yahudi müzesini gezerken bu güzel ağaçları keşfetmişler ve hemen fotoğraflamışlar.

Majed al Zaabi ve arkadaşları leoparları araştırmak için yola düşmüş. Bir grup zürafayla karşılaşan arkadaşların objektifine bu güzel görüntü yakalanmış.

Vincent Truchet'in üstüne tropik dev balık ağzı açık şekilde gelirken. Tikehau adası,Fransız Polinezyası.

Riccardo Criseo, bütün yazını gök gürültülü fırtınaları araştırarak geçirmiş. Genellikle kameranın karşısında aydınlatma mesafesi ve aydınlatma yoğunluğuyla ilgineniyormuş. Bu sefer ise çok tehlikeli bir durumdaydı. Çünkü yoğunlukla şimşeklerin düştüğü bir alanda bulunuyordu. Şimşeklerden korunmak için kamerayı tripotta otomatik modda bıraktı ve yalıtkan bir şey bularak onun üzerine çıktı. Otomatik olarak çekilen fotoğraflardan birisini, yani bu fotoğrafı gördüğünde yaşadığı mutluluğu ise dile getirdi.

Reunion adaları yakınlarında Eylül 2013'de doğan bebek kambur balina, Gaby Barathieu tarafından fotoğraflanmış.

California, Channel Adası'nda fotoğraflanan bu yunus çok şirin gözüküyor. Fotoğrafın sahibi Robin Benson.

6 Kasım 2013 tarihinde, sabahın 4:15'inde donmuş Yukon Nehri'ndeki gündoğumu Andrea Magee tarafından çekilmiş. Fotoğrafın özelliği ise en kısa günün yaşanması. 4:30 ile 4:45 arasında güneş batmış.

Robert Sijka'nın siyah dumanı, kraliçe Maine Coon.

Bu güzel tilki Aurora Borealis tarafından Bethel, Alaska'da fotoğraflandı. Çekim, kuzey ışıklarının muhteşem görüntüsü eşliğinde daha bir güzel durmuş.

Bu erkek aslanı Mabuasehube doğal yaşam parkında gören Chris Habegger ve arkadaşları, az kalsın aslana çarpacaklarmış. Fakat aslan, arabanın üstünden zıplayarak kendisini kurtarmış. Ve araba geçtikten sonra tekrar aynı yere yatmış. Bir süre aslanı izleyen arkadaşlar, bu güzel kareyi yakalamış.

Fransız Polinezyası, Tikehau Adası, sarı çizgili boru balığını fotoğraflayan Vincent Truchet.

Nepal'in Khangsar adlı küçük bir kasabasından çekilen bu fotoğraf, bütün gün yürüyüş yapan arkadaş grubunun dinlenmek için bir çay evinde durmusıyla ortaya çıkmış. Işık arkalarından vurduğu için ortam fotoğraf çekmeye elverişliymiş. Oluşan gökküşağının birçok fotoğrafını çeken arkadaşlar, bu fotoğrafla yarışmaya katılmış.

Amish Patel, onu şok eden ve alışılmadık bir fotoğraf yakalamış. İlk önce pelikanın büyük bir balık yakaladığını düşünmüş. Sonradan pelikanın ağzından tüm gücüyle kurtulmaya çalışan şeyin bir elmabaş ördeği olduğunu anlamış.

Glen Hush, 5 gün boyunca Teton Ulusal Parkı'nda kalmış ve bu harika fotoğrafı çekmiş. İnsanın içinde huşu uyandıran fotoğraf diye anlandırmış.

Çiçekler üzerinde çalışmaya başladığınızda, tüm yaşamın spiraller üzerinde kurulu fark edeceksiniz.

Uzun süre deniz kaplumbağası yuvası arayan Vincent Truchet, sonunda bir tane yuva bulmuş. Suyun plaja yakın olan yerlerinde duran Truchet, bir sürü kaplumbağanın denize doğru gittiğini görmüş. Fotoğraf ise bu esnada bir deniz kaplumbağasının tam üzerinden geçmesi sırasında çekilmiş.

Sam Morris , ormandaki rutin gezilerinden bir tanesinde, bu küçük kızıl tilkiyi görmüş. O anda hava bulutluymuş ve ağaçların gölgesinde duran Morris'e poz veren kızıl tilkiyi hemen fotoğraflamış. Fotoğrafı çektiğinde hayatında bunu bir kez daha görebilecek kadar şanslı olamayacağını düşünmüş.

Öksüz bir bebek şepmanze, Sanaga-Yong şempanze kurtarma merkezi, Kamerun. Fotoğraf, Allison Leach.

Bu fotoğraf Ekim sonunda, sabahın erken saatlerinde Londra'daki Richmond parkında Prashant Meswani tarafından çekilmiş.

Bir kahverengi ayı, ıslak tüylerini silkeliyor. Kamchatka, Rusya. Fotoğraf, Robert Pfaffenbauer.

Yüksek irtifa balonundaki kamera 86.000 feet yükseklikten Colorado'nun kar kaplı zirvelerini, ünlü kayak merkezlerinin olduğu yerleri fotoğraflamış.

Andrew Lever sahil yolunda arabasıyla ilerliyormuş. Sonra güneş banyosu yapan inekleri görmüş. Arabasını uygun mesafede park etmiş ve iyi bir fotoğraf çekebilmek için 35 derece sıcaklıktaki kumun üzerinde sürünerek yaklaşmış ineklere doğru yaklaşmış. Sonuç: bu fotoğrafı çekmiş. Görev başarılı!

Nesli tükenmek olan gümüş sırtlı gorilin fotoğrafını çeken Sam Morris olmuş. Böyle güzel fotoğraflar, ilerde nesli tükenebilecek hayvanlar hakkında düşünmemizi sağlıyor. Londra Hayvanat Bahçesi.

Wyoming bölgesindeki Snake Nehri'nde beslenen geyiği fotoğraflayan Glen Hush, bu fotoğrafı çektiği için oldukça gurur duymuş.

Joakim Wedlund ve bir grup arkadaşı dalış turu için gittikleri Galapagos'daki Darwin Adasında, büyük bir sümsük kuşu sürüsü tarafından ziyaret edilmiş. Wedlund'un arkadaşlarından bir tanesi bu küçük meraklıya oscar adını takmış. Oscar oldukça meraklı ve poz vermeyi seven bir sümsük kuşuymuş.

Bu fotoğraf sonbaharın sonlarına doğru, Sorin Rechitan tarafından Kuzey İskoçya'da çekilmiş.

Christopher Port'un iki yaşındaki oğlu ve köpekleri Raine toprakla oynuyor. Bryson, Kuzey Carolina.