NAMİ, BAN’IN SİYASİ İŞLERDEN SORUMLU YARDIMCISI FELTMAN İLE GÖRÜŞTÜ

Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte New-York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman ile BM merkezinde biraraya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ’un da hazır bulunduğu görüşmede  Nami, müzakere sürecinde gelinen aşama ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak, Kıbrıs Türk tarafının BM’den beklentilerini aktardı.

Nami, TC New York Başkonsolosluğu’nun TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verdiği resepsiyon ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından BM merkezinde düzenlenen resepsiyona da katıldı.

Nami, İİT tarafından düzenlenen resepsiyonda başta İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu olmak üzere, teşkilata üye ülkelerin dışişleri bakanları ve heyet başkanları ile kısa görüşmeler gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Nami, bugün de İİT’nin her yıl New York’ta yapılan BM Genel Kurul çalışmaları vesilesiyle BM merkezinde düzenlenen İİT Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon Toplantısı’na katılıyor.