ÇOK SAYIDA GÖSTERİCİ TAHRİR MEYDANI'NA YAKIN NİL SAHİL YOLUNDA KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

Kahire, 2 Çok sayıda göstericinin Tahrir Meydanı ile ABD ve İngiltere Büyükelçiliklerine çok yakın olan Nil sahil yolunda kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Seyyide Zeynep Mahallesi'nden gelenlerin de katılmasıyla birlikte göstericilerin sayılarının artması nedeniyle polis el-Ayni Sarayı caddesine doğru çekildi.

Seyyide Zeynep bölgesinde, muhalif Sosyalist Halk İttifak Partisi'nin düzenlediği ve Mısır Sosyalist Partisi ile Devrimci Sosyalistler Hareketi'nin katıldığı gösteride güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışma çıktı. Göstericiler daha sonra el-Ayni Sarayı Caddesi'ne oradan da Nil sahil yoluna doğru ilerledi. Burada Mısır polisi göstericilerinin sayılarının artmasıyla geri çekildi ve ara sokaklara dağıldı.

Göstericiler ise bir zırhlı polis araçlarını yakarken ve bir diğeriyle de Tahrir Meydanı'na girdi.

Öte yandan Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye'de de çok sayıda gösterici demiryolunu kapattı.

Edinilen bilgiye göre, kurdukları barikatlarla trenlerin geçişine izin vermeyen göstericiler, Müslüman Kardeşler ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde sloganlar attı.

Sahil yolunda toplanan bir diğer grup ise çöp bidonları ve lastikleri ateşe verdi.

İskenderiye'de 28 Ocak 2011 ''Öfke Cuması''nın yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gösterilere çok sayıda aktivist ve vatandaş katıldı.

TAHRİR MEYDANI'NDA ÇATIŞMA: 13 POLİS YARALANDI

Mısır İçişleri Bakanlığı, Kahire'nin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda 13 polisin yaralandığını açıkladı.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, Nil sahil yolu ve Tahrir Meydanı civarındaki Nil Sarayı Köprüsü'nde kamu mallarına zarar vermek isteyen kişilerle çıkan çatışmada 13 polisin yaralandığını belirtti.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin barışçı bütün gösteri ve yürüyüşlerin güvenliğinin sağlanmasına çalıştığı ifade edildi.

25 Ocak devriminin yıl dönümünde başlayan gösteriler 5. gününe girerken, akşam saatlerinde Tahrir Meydanı ve çevresinde göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış ve polis göstericilerin sayıca çok olması nedeniyle geri çekilmek zorunda kalmıştı.

(AA/ID/HÖ)