Milyonlar harcanarak KKTC’nin başta turizm kentleri olmak üzere birçok bölgesinde inşa edilen çok sayıda villa, otel ve site bugün atıl durumda

20 YILDIR SAHİPSİZ: İskele Boğazı’nda bir dönem gözde turistik tesislerden Seaview Otel’in faaliyetleri, ekonomik sebepler nedeniyle 20 yıl önce durduruldu. Otel, hizmete kapandıktan sonra kaderine terk edildi. Sahipsiz yatırım yıllar içerisinde bakımsızlık sebebi ile mimari açıdan ciddi hasar gördü

YAĞMALADILAR: Esentepe’de deniz sahilinden birkaç yüz metre yükseklikte inşa edilen villalar bir türlü alıcı bulunamayınca atıl kaldı. Fırsatçılar, villaların sahipsizliğinden yararlandı, yağmalandı.

Villaların kapı ve pencerelerinin bir kısmı çalındı, bir kısmı hasara uğratıldı. Bahçe duvarları yıkıldı, çatılardaki depolar çalındı

KKTC’de her biri milyon değerinde onlarca yatırım kaderine terk edildi.

Sahipsiz bırakılan bu yatırımların birçoğu ülkenin turizm kentlerinden olan Esentepe, Küçükerenköy bölgesinde ve İskele Boğazı’nda.

Esentepe’de inşa edilen deniz ve dağ manzaralı onlarca villa sahipsiz kaldı. Yüz binlerce TL harcanarak inşa edilen villalar yıllar içerisinde alıcı bulamadı. Fırsatçılar gecikmedi, milyonluk villalar yağmalandı, hasara uğratıldı. Atıl durumdaki birçok villa da suçlara ev sahipliği yapıyor.

İskele Boğazı’nda bulunan ve 20 yıl önce faaliyeti durdurulan Seaview Otel ise kaderine terk edildi. Hizmete kapandığı yıldan beri ilgilenilmeyen otel şimdilerde yağmacıların adresi oldu.



Fırsatçılar yağmaladı

Esentepe’de deniz sahilinden birkaç yüz metre yükseklikte inşa edilen villalar, bir türlü alıcı bulunamadı. Villalar yıllarca boş ve bakımsız kaldı.

Villalar sahipsiz kalınca fırsatçılar devreye girdi, tümü yağmalandı.

Milyonluk yatırım villaların binlerce liraya mal olan kapı ve pencerelerinin bir kısmı çalındı, bir kısmı hasara uğratıldı. Bahçe duvarları yıkıldı, çatılardaki depolar çalındı.

Bazı villalarda fayans ve mermerler de sökülmek istenirken hasara uğratıldı.

Yatak odalarındaki duş başlıkları, çeşmeler söküldü, duvara monte elbise dolaplarının kapıları rafları çalındı.

Bazı villaların balkon demirleri de söküldü, kesildi.



Bedava ve pervasızca kullanılıyor

Sahipsiz kalan villalar, ayrıca suça açık vaziyette. Bazı villaların içerisinde boş içki şişeleri, yemiş atıkları, pet şişeler, tuvalet kağıtları ve benzeri bir sürü çöp bulunuyor.

Birkaç villalardaki havuz içlerinde ve yatak odası kısımlarında bulunan eski ve oldukça kötü durumda olan şezlonglar, deniz yatakları da bu villaların yaz aylarında birileri tarafından bedava kullanıldığını işaret ediyor.

Seaview Otel çürümeye terkedildi

İskele Boğazı’nda bir dönem en gözde turistik tesislerden olan Seaview Otel’in faaliyetleri, ekonomik sebepler nedeni ile 20 yıl önce durduruldu.

Hizmete kapandıktan sonra ilgilenilmeyen otel, yıllar içerisinde bakımsızlık sebebi ile mimari açıdan ciddi hasar gördü.

Sahipsiz kalan milyonluk yatırım şimdilerde yağmalanmaya başlandı. Otelin pencereleri söküldü, çatısındaki kiremitler alındı.

Yağma bu kadarı ile de kalmadı. Bahçe duvarı kısmen dozerlerle yıkıldı, demir bahçe kapıları söküldü, otel avlusundaki bazı ağaçlar gövdelerinden kesilirken Hurma ağaçları köklerinden söküldü.

İskele Belediyesi otele talip

İskele Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Seaview Otel’in binalarının bir bankaya ipotek, otelin kurulduğu arazi ise Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait.

İskele Belediyesi, üzerine “Engelli Rehabilitasyon Merkezi” ve “Yaşlı Bakım Evi” inşa etmek amacı ile araziye talip.

Havadis