Milli Eğitim Bakanı Dürüst, TRAKAYAD ’la Görüştü

Dürüst, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, TRAKAYAD yetkilileri Dürüst’e projelerini aktardı.

DESTEK İSTEDİLER

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay, trafik güvenliği eğitiminin ülkeye kazandırılması için 2 yıldır çalışma yürüttüklerini, eylül ayında hayata geçmesini hedefledikleri somut projelerine destek istediklerini söyledi.

Sevay, trafik güvenliği eğitimi için hazırlanan kitapların baskıya sunulmasında Telsim’in sponsor olduğunu, sendikaların desteğini aldıklarını, Barış Mamalı’nın da katkıda bulunduğunu, projenin hukuksal boyutlarının incelendiğini, trafik konusunda Avustralya’da öğrencilere verilen kitapları Türkçe çevirimi ile sunmak istediklerini, okullarda trafik güvenliği derslerinin eğitimin en temel unsurlarından biri olması gerektiğini kaydetti.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, trafiğe gönül vermiş sivil toplum örgütleri, maddi katkı yapan sponsor kuruluşlar, toplumu bilinçlendirecek tüm kesimlerle işbirliğine hazır olduğunu, göreve geldiği ilk günden itibaren uyuşturucu ile mücadele ve trafik konusunda kararlı bir duruş sergileyeceğini söylediğini vurguladı.

Dürüst, çocukların gelecek nesillerin ta kendisi olduğunu belirtti.

TRAKAYAD’ın çalışmasını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Bakan Kemal Dürüst, trafik konusunda diğer derneklerle de hiçbir ayırım yapmaksızın, çocukların trafikte bilinçlendirilmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili daireleri ile gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.