HUAWEİ ŞİRKETİ "100 POTA 100 GÖNÜLLÜ" PROJESİNE 4 POTA BAĞIŞLADI

 Milli Eğitim Bakanlığı, Basketbol Federasyonu ve Vodafone (Telsim) şirketinin birlikte yürüttüğü "100 Pota 100 Gönüllü” projesine, Türkiye'de faaliyet gösteren Çinli elektronik şirketi Huawei 4 pota bağışladı.

Basketbolun ülkede yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje kapsamında 25 okula potalar dağıtılırken, bu potaların yakın zamanda tamamlanması ve okullara kazandırılması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, “Tüm Okullar Potasız Kalmasın” sloganı ile “100 Pota 100 Gönüllü” projesini yürüten Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu, eski başkanı Okan Donangil, Telsim Müdürü Rasim Karas ile Huawei Vodafone Türkiye Satış Direktörü Frenk Liu'yu kabul etti.

Görüşmede konuşan Berova, eğitimdeki başarının tamamlayıcısının spor, sanat ve müzik olduğunu ifade ederek, projenin, ilgi duyulan bir spor olan basketbola ilgiyi daha da artıracağına vurgu yaptı.

Berova, ileriki süreçte projenin artırılacağını ve geliştirileceğini belirterek, tüm okullarda basketbol sahalarının düzenleneceğini kaydetti ve katkı yapan herkese teşekkür etti.

Basketbol Federasyonu eski başkanı Okan Donangil de, proje hakkında bilgi vererek, hedefin gençliğe hizmet ve basketbolu yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı.

Telsim ile ortak çalışmalar yapan Huawei şirketine projeye koyduğu katkıdan dolayı teşekkür eden Donangil, projeye, okullardaki basketbola ilginin azalması ve sahaların durumunu göz önünde bulundurarak başladıklarını da söyledi.

Telsim Müdürü Rasim Karakas ile Huawei Vodafone Satış Direktörü Frenk Liu da, projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, amaçlarının ülkeye daha fazla yatırım yapmak olduğunu söyledi.