‘Mesajı’ alan imzalasın


Girne İnisiyatifi, Ramadan Cemil Meydanı’nda “dağdan denize, bakanlar” etkinliği eşliğinde imza kampanyası düzenledi… Kampanyanın yapıldığı noktaya boş bir havuz ve plaj sandalyesi yerleştirilerek yaşananlar karikatürize edildi. 


Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde yapılmak istenen değişikliklere karşı girişimlerini sürdüren ve bir dizi eylem kararı alan Girne İnisiyatifi, dün de “dağdan denize, bakanlar” etkinliği eşliğinde imza kampanyası düzenledi.

“Şimdi Girne’ye sahip çıkmanın tam zamanı”, “Girne rant kapısı değildir” ifadelerini içeren pankartın yanı sıra, imza kampanyasının yapıldığı yere yerleştirilen boş bir havuz ve plaj sandalyesi ile yaşananlar karikatürize edildi. Genç, yaşlı, çok sayıda vatandaş imza kampanyasına destek verdi.

Paşa: Bütün kıyılar betonlarla çevrildi KIBRIS’a konuşan Girne İnisiyatifi üyelerinden Halil Paşa, Girne’de insanların denize gireceği yer kalmadığını, bütün kıyı şeridinin oteller tarafından betonlarla çevrildiğini ifade etti.

İmza kampanyasının düzenlendiği Ramadan Cemil Meydanı’nda ironi olsun diye boş bir havuz ve plajda oturulacak bir sandalye ile söz konusu olayı karikatürize ettiklerini aktaran Paşa, genç arkadaşların Girne’yi kurtarmak için fedakarca çalıştıklarını söyledi.

Bugün Sulu Çember’de olacaklar Paşa, “Bir, üç, beş kişi, yaşadığı kenti kurtarmaya karar vermişse şehri mümkün olduğunca betondan koruyup kendileri için yaşanabilir kılacaklar” ifadelerini kullandı.

Bu arada Girne İnisiyatifi, eylemlerin üçüncünü bugün saat 18.00’de, Girne Sulu Çember’de gerçekleştireceklerini duyurdu.


Kıbrıs