Mengüç'ün Durumu Kritik

KKTC Dış Basın Birliği Başkanı ve Basın Konseyi Yürütme Kurulu üyesi, araştırmacı-gazeteci-yazar M. Arslan Mengüç, 2 Şubat 2015 tarihinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gördüğü sekiz haftalık başarılı tedavinin ardından, ailesi tarafından felç rehabilitasyonu sağlık tedavisi için, 28 Mart 2015 tarihinde İsveç’in başkenti Stockholm’e giderken, Norveç hava yolları ait uçak ile isveçe giderken,Mengüç’ün havada geçirdiği " epilepsi " krizi nedeniyle Romanya’nın başkenti Bükreş’e acil iniş yapmıştır . Sağlık kontrolü için Bükreş Eliya hastanesine sevk edilen 'Mengüç',durumu stabil olup ve halen Eliya hastanesinde bekletilmektedir.

Ailesine den Alınan bilgiye göre Arslan Mengüç’ün en kısa zamanda İsveç’e nakledilmesi yaşamsal bir önem taşımaktadır.

Ailesi Bükreş’ten Stockholm’e, doktor refakatinde özel ambulans uçağa ihtiyaç duyulduğunu ve acil olarak tedavileri için Romanya'dan, İsveç’e gitmesi gerektiğini belirtmektedirler.

Beklenmeyen bu durumdan dolayı ortaya çıkan maliyet yüzünden Arslan Mengüç'ün mağdur olmaması için ailesinin İsveç’teki dostları, Mengüç için bir yardım kampanyası başlatmıştır.

Ülkemizde de resmi makamlardan onay alındıktan sonra Mengüç içinmeslektaşları ve öğrencileri tarafından bir yardım kampanyası başlatılması beklenmektedir.

Uzun yıllar Kıbrıs davasına hizmeti ile tanınan , fedakâr basın emekçisi ,duayen gazeteci Arslan Mengüç’ün eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olmak ve gerekli mali sıkıntıyı gidermek için açılacak olan yardım kampanyasına tüm halkımızın ve sevenlerinin davet edildiği bildirildi..