Meclis, dün LTB başkanlığı için 31 Mart'ta seçim yapılmasını öngören tasarının ivediliği görüşürken özellikle Serdar Denktaş ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki sert tartışmalara sahne oldu. 

Denktaş ile Küçük arasında adeta söz düellosu yaşandı. Denktaş Meclis Başkanı Bozer’in uyarılarına rağmen “ivediliği değil hükümetin yaptığı rezillikleri konuşacağım” deyince meclis başkanı oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Hükümete yüklenen Denktaş’a sert yanıt veren Başbakan Küçük “Misyonunuz dolmuş, bitmiş buna ağlıyorsunuz. Unuttunuz mu 2005‘leri, 2006‘ları… kaç kurumu batırdığınızı unuttunuz mu? Diyerek” 2003’ten beri mum gibi eridiniz, ilk seçimde de söneceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan meclis 31Mart’ta LTB Başkanlığı seçimi yapılmasını düzenleyen tasarının komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkereyi oyçokluğuyla kabul etti. İçişleri Bakanı Çavuşoğlu, belediye seçimiyle sürecin Çarşamba günü komitede tüm tasarılar birleştirilerek şekilleneceğini bu çalışma biterse 31 Mart ve 20 Nisan tarihlerinde seçime gidileceğini açıkladı.

 

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı seçiminin 31 Mart’ta yapılması için hazırlanan yasa tasarısı önerisinin ivediliği görüşülürken söz alarak hükümete sert eleştiriler yapınca ortam gerildi.

DENKTAŞ : “UTANMA ARLANMA KALMADI”

“Utanma arlanma kalmadı” diyen Serdar Denktaş ile UBP Milletvekili Mustafa Gökmen arasında da tartışma yaşandı. Denktaş, insanlara ayıp edildiğini, insanların devletten soğutulduğunu ve Türkiye’ye karşı kışkırtıldığını ; Karpaz’da halk ile örgütlerin karşı karşıya getirildiğini kaydederek, yapılanların yanlışlığının ne zaman kabul edileceğini sordu.

Ekonominin batırıldığını, insanların göçe zorlandığını iddia eden Serdar Denktaş, Başbakan İrsen Küçük’ü televizyonda canlı yayınlanacak proğrama katılmaya çağırdı.

“Rezilliği konuşacağım” deyince başkan ara verdi

Denktaş Meclis Başkanı Bozer’in uyarılarına rağmen “ivediğili değil hükümetin yaptığı rezillikleri konuşacağım” deyince Bozer toplantıya 10 dakika ara verdi. Yaşana gerginlik nedeniyle verilen aranın ardından saat 11:25’te yeniden toplandı.

“LTB yönetimi için 1 artı 4 yıl için seçim yapalım”

Meclis Başkanı Bozer DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı konuşmasını sürdürmesi için davet ederken, Meclis içtüzüğü’nün ilgili maddelerini hatırlattı. Denktaş, içtüzüğe ve yasalara uymaları için ülke yönetiminin başında olan kişilerinde mahkeme kararına uyması gerektiğini söyledi. Bu yapılmazsa kendisinin de Meclis iç tüzüğüne ve yasalara uymayacağını; vatandaşlarında aynısını söylediğini kaydeden Denktaş “Bir ikazı yaparken dönüp kendi kendinize de bakın” dedi.

 

“Memleket küçülmüş, UBP büyümüş”

“ İstihdam vaatleriyle büyük UBP’nin yaratılmak istendiğini” savunan Denktaş, “Memleket küçülmüş, insanımız kahrolmuş ama UBP büyümüş. Bütün gaile bu mu? Gelin halk mahkemesine de görelim büyüdünüz mü? Ufaldınız mı? Mahkemeleri takamam diyorsanız bir gün gelir halk size takar. Ogün gelecek çok uzakta değil, diye konuştu. Denktaş, yaşananlardan yüzü kızaran olmadığını ama halkın hükümeti utandırmayı bildiğini söyledi.

“1 artı 4 yıl için seçelim”

Gelin 1 artı 4 yıl için seçim yapalım” diyen Denktaş LTB yönetiminde 5 yıllık süreyle görev yapacak yöneticilerin seçilmesini önerdi.

Denktaş’tan Bozer’e: Siz toparlanınca toparlanırız”

Uzun süredir meclis kürsüsüne çıkmadığını belirten Denktaş, Meclis Başkanı Bozer’in “toparlayınız Aayın Denktaş” uyarısına da “ Hiç toparlanacak bişey yok, siz toparlanınca toparlanırız” dedi.

 

SAYIŞTAY RAPORLARI GELECEK TOPLANTIYA

Toplantının özel gündeminde ise Cumhurbaşkanı’nca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen polis örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasası yer aldı. Meclisin gündeminde yer alan Sayıştay raporları, Danıştay Kurulu kararının onaylanmasıyla gelecek toplantıya bırakıldı. Toplantıda ilk olarak Danışma Kurulu kararı onaylandı ve gündemde yer alan 8 Sayıştay raporu gelecek toplantının gündemine aktarıldı.

 

KÜÇÜK’TEN DENKTAŞ’A : “MİSYOINUNUZ DOLDU BUNA AĞLIYORSUNUZ”,

Denktaş’ı yanıtlamak üzere söz alan Küçük, Denktaş’ın kürsüden acındırmalar yaptığını; zayıflığını kendi bünyesinde arayacağına UBP’ye fatura etmeye çalıştığını söyledi.

İrsen Küçük, iki buçuk yılda üç kez istifa etmiş bir hükümetin temsilcisi olduğunu belirttiği Serdar Denktaş’ın hükümeti döneminde yaşanaları halkın unutmadığını kaydetti.  “Bu erimenizi feryatlarla durduramazsınız. DP olarak misyonunuz dolmuştur. Bu misyonunuzun dolmasına ağlıyorsunuz” diyen Küçük halkın DP’yi bir daha seçmeyeceğini savundu.