YASAL DÜZENLEME İÇİN KOMİSYON KURULDU

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMEN İHTİYACI BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, özel eğitim yasa eksikliğinin bilinciyle komisyon oluşturulduğu, söz konusu komisyonun haziran ayı itibarıyla çalışmalara başladığını belirtildi.

Açıklamada, Komisyon’da üniversitelerin özel eğitim bölümlerinden öğretmenler, Özel Eğitim Merkez Müdürleri ve sorumluları, kaynak oda öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, İlköğretim Dairesi ve Genel Orta Öğretim Dairesi özel eğitim uzmanları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı kaydedildi.

“Hiç bir çocuk geride bırakılamaz” felsefesini benimseyen Komisyon’un dünyadaki gelişmeleri takip ederek KKTC’ye uygun yasal düzenlemeler oluşturmak için çalıştığı ifade edilen açıklamada, Bakanlığın özel eğitim vizyonunun "kapsayıcı eğitim" (herkesi kapsayan eğitim)” olduğu da vurgulandı.

Özel eğitim gereksinimi olanların eğitime normal okullara da devam edebilmesi gerektiği, bu okulların özel eğitim gereksinimi olanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerektiği belirtildi.

“Ülkemizde öğrenciler, herhangi bir etiket almadan normal gelişen akranlarıyla kaynak odadan aldıkları destekle öğretim görmektedir” ifadeleri yer alan açıklamada, uluslararası yeni uygulamaların halihazırda KKTC’de uygulanmakta olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Temel Eğitim Yasası’nın özel eğitim ile ilgili beşinci alt bölümünde yapılacak değişiklik önerisi ve buna bağlı hazırlanacak özel eğitim tüzüğü için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

ÖĞRETMEN İHTİYAÇLARI VE UZMANLAR BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında ayrıca özel eğitim öğretmeni ile alanda çalışması gereken uzman ihtiyacının tespit edildiği ve giderilmesi için ilgili makamlarla gerekli çalışmaların başlatıldığı da ifade edildi.