AKIN: “ARAÇ KAYIT VE RUHSATLANDIRMA ŞUBESİ PERSONELİNİ ZAN ALTINDA BIRAKAN İFADELERİ ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK”

 Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği (MASİB) Başkanı İbrahim Akın, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi personelini zan altında bırakan ifadeleri üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Akın, KTAMS’ın da bu konuda yargıya başvurduğunu anımsattı.
Akın, iki yıl önce bir otomobil ihracatçısı tarafından yapılan yasadışı bir uygulamanın, bugün yapılmış gibi yansıtıldığını da belirterek bunu eleştirdi.

Akın, kendisiyle yapılan bir  röportajda sözlerinin çarpıtıldığını ve habere gazetenin kendi yorumlarını da eklediğini savunarak, çarpıtılmış ve yorumlu haberlere kamuoyunun itibar etmemesini istedi.

MASİB Başkanı Akın, Japonya’daki bir ihracatçı tarafından ihraç edilen araçların kayıt yılları ve aylarının lazerle değiştirilmesinin yaklaşık iki yıl önce olduğunu ve bugün devam etmediğini kaydederek, vatandaşların tedirgin olmaması için açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini ifade etti.

Akın, “yeni aracın 5 bin İngiliz Sterlini; plakasız(kayıtlanmamış) ikinci el aracın da 8 bin İngiliz sterlinine satıldığı”yönünde bir açıklaması da olmadığını, şu anda Kuzey Kıbrıs pazarında 5 bin Sterlin’e yeni araç imkanı olmadığını, rakamların gerçek dışı olduğunu kaydetti.