Cindy Hata Affetmiyor

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Hollanda’dan ülkemize turist olarak gelen zanlı M.H. çok önceden kullandığı ve cebinde unuttuğu henüz türünün tespiti yapılamayan ancak “extasy” türü hap kalıntısı olduğu düşünülen bir miktar toz ile Ercandan ülkemize giriş yapmak isterken Cindy’e yakalandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor huzurda bulunan zanlı M.H’nin 1 Haziran tarihinde Ercan’dan ülkemize tatil amaçlı geldiğini ve bavullarını beklediği esnada üzerine Narkotik Detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda yapılan aramada tasarrufunda şeffaf naylon henüz türünün tespiti yapılamayan ancak “extasy” türü hap kalıntısı olduğu düşünülen bir miktar toz bulunduğunu söyledi. Zanlı aleyhinde Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan soruşturma başladığını belirten Polis tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.