Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Maliye Bakanı Ersin Tatar tarafından da kabul edildi.

Bakanlık açıklamasına göre, Maliye Bakanı Ersin Tatar çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı heyetini kabul etti.

Heyet adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut iş dünyası, eğitim ve sağlık alanında faaliyet gösteren Vakfa bağlı kuruluşların KKTC halkının refahı için katkı ve yardımlarda bulunmaya geldiklerini belirtti.

Maliye Bakanı Tatar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek KKTC’nin bir taraftan dünyaya açılmak için mücadele ederken diğer taraftan Rumların ambargoları ile uğraştığı için ekonomide sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Tatar, ancak bu kez zor durumdakilerin Rumlar olduğunu ifade ederek, Güney Kıbrıs 4 aya kadar Troyka ile anlaşmazlarsa ekonomik zorluk çekeceklerini belirtti.

KKTC’nin her sıkıntısını aşmada yanında Anavatan Türkiye’yi bulduğunu belirten Ersin Tatar, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın üye kuruluşların üyelerine ulaşıp onların KKTC’ye gelmesini sağlamasının, ülke için önemli bir katkı olacağını söyledi.

Heyete ziyaretlerinde KKTC Din Birliği Başkanı ve MÜSİAD KKTC Temsilcisi Okyay Sadıkoğlu da eşlik etti.

(GÜL/GUR) FOTOĞRAFLI