TATAR: “FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİ ÖNEMLİ VE MEMNUNİYET VERİCİ”

2 Maliye Bakanı Ersin Tatar, reel ekonominin sürdürülebilir bir yapıya gelmesi açısından faiz oranlarının düşmesinin önemli ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Maliye Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Tatar, Türkiye Cumhuriyeti İş Bankası Lefkoşa Şubesi Müdürü Selami Kaçamak ve yardımcısı Bülent Efekan ile bir araya geldi.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, mali disiplin yönetiminin sektöre güven getirdiğine işaret ederek, “Türkiye ile imzalanan ekonomik iş birliği protokolünün getirileri, bankalar tarafından da gözlemlenmekte ve piyasaya kredi verme imkanı yaratılmaktadır” dedi.

Yatırımlar, stratejik ekonomik hamleler ve reel sektör yatırımlarının, bankaların KKTC piyasasına kaynak aktarmasını da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Tatar, “Sadece İş Bankası’nın son 5 yılda ülkemizde verdiği kredi 750 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Tüketicilere ve işletmelere yönelik kredilerin 5 ile 10 yıl arası vadelerle verilmesi de ayrı bir olanaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Tatar, piyasalara güven ve kredi hacmindeki gelişme ile diğer bankaların portföylerini geliştirmelerinin ülke ekonomisine ivme kazandıracağına inanç belitti.

(TUĞ/FEZ) FOTOĞRAFLI