MALİ POLİS DEVREDE

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis ekiplerinin önceki gün Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunun ardından ortaya çıkan yüklü miktardaki para ile ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

Aleyhlerinde alınan 1’er günlük tutukluluk süresi dolan zanlı Taner Çizer ve Nevzat Ünal, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar, polisin başlattığı soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek, zanlıların soruşturma amaçlı 5’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Polis: Ocak ayı içinde 200 TL’lik uyuşturucu daha aldı
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mustafa Zor mahkemede verdiği ifadede zanlı Taner Çizer ve Nevzat Ünal’ın 3 Şubat tarihinde Güzelyurt’ta yapılan uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mustafa Zor, zanlılar hakkında alınan 1 günlük tutukluluk süresinde zanlı Taner Çizerin polise verdiği gönüllü ifadesinde, Nevzat Ünal’dan Ocak ayı içinde toplam 2 kez ayrı olmak üzere 100’er TL karşılığında eroin aldığını itiraf ettiğini belirtti.Kara para soruşturması devam ediyor 

Polis memuru Mustafa Zor, 3 Şubat tarihinde mahkeme emri ile Gayretköy’de zanlı Nevzat Ünal’ın evinde de arama gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Zor yapılan aramada, uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan 71 Bin 250 TL nakit para, yine uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan ve 5 ayrı banka hesabına yatırıldığı tespit edilen, 308 Bin 838 TL’lik hesap defterleri ele geçirdiklerini kaydetti.

Soruşturma memuru söz konusu paraların ve banka defterlerinin Mali Şube’ye teslim edildiğini ve soruşturma başlatıldığını ifade etti. Zor kara para ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi.Haplar ve hassas teraziler incelemede Soruşturma memuru Ünal’ın evinde bulunan hapların analize, hassas terazilerin ise parmak izlerine gönderildiğini ifade ederek, sonuçların henüz ellerine gelmediğini kaydetti.

Çizer ifade verdi Ünal sustu 
Polis memuru Mustafa Zor, alınan 1 günlük tutukluluk süresinde zanlı Taner Çizerin gönüllü ifade verip suçunu itiraf ettiğini, Nevzat Ünal’ın ise suçlamaları kabul etmediğini kaydetti.

Zor, tutukluluk süresinde birçok kişinin sorgulandığını, 4 ayrı kişiden ifade alındığını söyledi. 
Soruşturmanın devam ettiğine vurgu yapan polis memuru, zanlıların serbest kalması durumunda alınacak ifadelere ve kayıp emarelere müdahale edebileceklerine dikkati çekerek 5’er gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.




HAVADİS

................................