BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU İLE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, MERKEZİ CEZAEVİ’NDE BULUNAN UYUŞTURUCU SUÇLULARINA KARŞI EĞİTİM ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu ile İçişleri Bakanlığı, “mahkumların yeniden topluma kazandırılması” projesi çerçevesinde Merkezi Cezaevi’nde  eğitim çalışması başlattı. 

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, bugün başlatılan “Madde Kullanıcıları ve Bağımlılarına Yönelik Bağımlılık Farkındalık Eğitimi”  cuma günü tamamlanacak.

Eğitim ilk etapta 24 kişiye, ardından Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nün uygun göreceği tarihte başka bir gruba verilecek.

DERVİŞ ÇEBİÇ

Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç, açılışta yaptığı konuşmada,  Komisyon’la üç bacaklı bir eğitim planladıklarını söyledi.

Birinci ayağında Merkezi Cezaevi’nde görev yapan personele yönelik “Bağımlılık Farkındalık Eğitimi” düzenlediklerine işaret eden Çebiç, bugün ise Merkezi Cezaevi’nde uyuşturucu suçundan yatan hükümlü ve tutukluları bilinçlendirmek ve topluma yeniden kazandırmak amacıyla eğitimin ikinci ayağını başladıklarını söyledi. Çebiç, eğitimin üçüncü ayağında ise ailelere yönelik eğitim vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

HÜSEYİN AMCAOĞLU

İçişleri Bakanlığı Müdürü Hüseyin Amcaoğlu ise, son bir buçuk yıldır  cezaevinin koşullarının iyileştirilmesine yönelik bir çok adım attıklarını, hedeflerinin yeni cezaevi inşaatı olduğunu, bununla ilgili çalışmalarda ise son aşamaya gelindiğini söyledi.

Uyuşturucu sorununun oldukça ciddi bir noktada olduğunu, bu çerçevede Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile bu sorunun önlenmesine yönelik işbirliği yaptıklarının altını çizen Amcaoğlu, Merkezi Cezaevi’nde başlattıkları eğitim çalışmalarının da bunun bir ayağı olduğunu söyledi.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, en büyük hedeflerinin toplum uyuşturucu suçuna itilen bireylerin yeniden topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı ile işbirliği halinde Merkezi Cezaevi’nde başlattıkları eğitim çalışmasını çok değerli bulduklarını ifade eden Karaokçu, en önemli motivasyonlarının Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Komisyona ve çalışmalarına verdiği güçlü destek olduğunu kaydetti.

Karaokçu, zaman alacak olsa da yapılan çalışmaların topluma olumlu dönüş sağlayacağına  inançlarının tam olduğunu ekledi.