Mahkemede Hırsızlık Mı ?

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma esnasında Polis Tahkikat Subayı'nın dosyasından Sanık avukatına ait cd çıktı iddiası gündemde bomba etkisi yarattı ... 

Mahkemedeki Duruşmada Hırsızlık Skandalı..

18 Ocak 2012 tarihinde Gönyeli'de Ecevit Caddesi üzerinde, Alkın Coşkun isimli kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonucu Keziban Yönlüer'in Sanık olarak yargılandığı davada bugün eşine az rastlanır bir olay yaşandı..

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Yüksek Yargıç Peri Hakkı başkanlığında Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Mahkeme heyeti huzurunda ,İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Kezban Yönlüer'in savunmasını yapmak üzere de Avukat Emre Kadri hazır bulundu..
Gazetemizin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Duruşma esnasında, Avukat Emre Kadri'nin dosyası içerisinde bulunan ve savunma açısından çok önemli ve olay anını içeren görüntülerin kayıtlı olduğu bir adet CD'nin kaybolması ile duruşmaya ara verildi ve Mahkeme Başkanı Peri Hakkı tarafından anında verilen emir üzerine, salonun tüm kapıları kapatılıp; kimsenin dışarıya çıkmasına izin verilmeyerek çağrılan Polisler tarafından bir arama gerçekleştirildi..

Yaşanan bu ilginç olayda, yapılan arama neticesinde de kaybolan CD, Başsavcılığın tanığı olan Polis Müfettiş Muavini Evrim Belge'nin dosyası içerisinde bulunduğu iddia edildi.

Mahkeme duruşmalarında ilk kez rastlanılan bu durum karşısında, yine Başkan Peri Hakkı'nın talimatı ile Polis Tarafından konu hakkında yasal işlem başlatıldı..