Gazimağusa dün, henüz 42 yaşında olan evli ve 3 çocuk babası Adnan Soylu’nun acı haberiyle sarsıldı. Lösemi hastalığına yakalandığı geç fark edilen ve yapılan tüm müdahalelerin yetersiz kaldığı Soylu’nun zamansız vedası başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini hüzne boğdu.

Adnan Soylu’nun, hastalığın belirtilerini ilk hissettiğinde tahlil için Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne gittiği ancak grevler nedeniyle 3 gün boyunca tahlil yaptıramadığı iddia edildi. Önder Alışveriş Merkezinin kasap reyonunda çalışan Soylu’nun geçtiğimiz günlerde elini kestiği ve ağrıları artınca hastaneye gittiğinde amansız hastalığa yakalandığı ortaya çıktı. Talihsiz adam doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı önceki gün hayata veda etti.  Geride gözü yaşlı Rabia, Güllü ve Sıla isminde 3 tane kız çocuğu bırakan Adnan Soylu’nun eşi Hayriye Soylu’nun hamile olduğu ve çiftin heyecanla dördüncü çocuklarını bekledikleri öğrenildi.

İşyerinde elini kesti ama önemsemedi…

Yüreklere ateş düşüren olay şu şekilde oldu. Mayıs ayı içerisinde önce halsizlik şikayeti olan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvuran Soylu, doktorların grevinden ötürü 3 gün boyunca tahlil yaptıramadı. Soylu, Gazimağusa’da çalıştığı Önder Alışveriş Merkezinde geçtiğimiz günlerde bıçakla elini kesti. Elinde kesik oluşan Soylu, ilk etapta bu kesiği önemsemedi ve hastaneye gitmedi. Ancak geçtiğimiz Cumartesi günü ağrısı artan Soylu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Apar topar Lefkoşa’ya sevk edildi

Soylu’ya, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bir iğne yapıldı ve eve geri yollandı. Talihsiz adam, ağrılarının kesilmemesi, aksine daha da artması üzerine yeniden Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Bu sırada ağzından ve burnundan kan gelmeye başlayan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Adnan Soylu, ambulans ile apar topar Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Pazar günü lösemi olduğu anlaşıldı

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Soylu’nun, geçtiğmiz Pazar günü Lösemi hastası olduğu belirlenmesinin ardından kendisine 3 gün üst üste kan verildi. Ancak verilen kanı vücudu kabul etmeyen Soylu, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybederek, dün sat 01.00 sıralarında hayata veda etti.Soylu’nun cenazesi dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Dördüncü çocuğunu bekliyordu

Geride yaşları 16, 14 ve 12 olan Rabia, Güllü ve Sıla isminde 3 tane kız çocuğu bırakan Adnan Soylu’nun eşi Hayriye Soylu’nun hamile olduğu ve mutlu çiftin heyecanla dördüncü çocuklarını bekledikleri öğrenildi.Ailesi ve sevenleri Soylu’nun beklenmedik vedasına halen daha inanmak istemiyor. Önder Alışveriş Merkezi’nde kasap reyonunda çalışmakta olan Soylu’nun mesai arkadaşları, “Çok çalışkan, aktif ve enerjik birisiydi, bu şekilde aramızdan ayrılmasına halen daha inanmıyoruz” diyerek yaşadıkları acıyı dile getirdi.Kaynak: İhmalin kurbanı