Çakıcı, Lefkoşa’nın tüm açık hava reklam panoları ihalesiyle ilgili usulsüzlük iddialarını hatırlattı


 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Başbakan İrsen Küçük’ün, kurultayın ardından ‘Kurultay tamamlandı artık halka hizmete yeniden başlayacağız’ şeklinde açıklama yaptığına işaret ederek, “Başbakan kendi kendini eleştiriyor. Bizim eleştirmemize gerek kalmadı. Demek ki bugüne kadar iş yapmadı, bugünden sonra iş yapmaya başlayacak. Bunu söylerken utanmalıdır” dedi. TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Şenol Öztunç başkanlığındaki Kıbrıs Türk Reklamcılar Birliği (REK-BİR) Yönetim Kurulu heyetini kabul etti.“LTB’nin her noktasından kokuşmuşluk çıkıyor” diyen Çakıcı, TDP’nin başkan adayı Suphi Hüdaoğlu’nun belediye seçimlerini kazanması halinde belediyede temiz bir dönem başlayacağını kaydetti.


   Başbakan İrsen Küçük’ün kurultayın ardından ‘Kurultay tamamlandı artık halka hizmete yeniden başlayacağız’ şeklinde açıklama yaptığını söyleyen Çakıcı, “Başbakan kendi kendini eleştiriyor. Bizim eleştirmemize gerek kalmadı. Demek ki bugüne kadar iş yapmadı, bugünden sonra iş yapmaya başlayacak. Bunu söylerken utanmalıdır” dedi.REK-BİR’in LTB’nin Lefkoşa’nın tüm açık hava reklam panoları ve kent mobilyalarına ilişkin çıktığı ihalenin yanlış olduğu, usulsüzlükler içerdiği yönündeki iddialarını değerlendiren Çakıcı, “Belediyenin her noktasında kokuşmuşluk çıkıyor” dedi.


   Kent mobilyaları ihalesiyle ilgili Rekabet Kurulu’nu göreve çağıran Çakıcı, “Neden bu ihalelere müdahale edilmiyor. Süs olarak mı oradadırlar?” dedi.“Belediye işte böyle batırıldı” diyen Çakıcı, TDP adayı Hüdaoğlu’nun başkanlık seçimlerini kazanması halinde yanlış yapılan ihalelerin iptal edileceğini, hesabının sorulacağını kaydetti.LTB’yi batıranların UBP ile DP olduğunu savunan Çakıcı, “DP Başkanı Serdar Denktaş, ‘şimdi belediyeyi kurtarmaya geldik’ diyor. Batıranlar halktan özür dilemelidir” dedi. Halkın CTP’ye daha önceki seçimlerde cevabını verdiğini söyleyen Çakıcı, TDP’nin adayının genç, dürüst ve temiz olduğunu belirtti.
   Hüdaoğlu’nun yanlış yapmayan bir partinin adayı olduğunu kaydeden Çakıcı, TDP’nin belediyecilik geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ifade etti.

 

Uyguroğlu: Yasalara uygun değil

 

REK-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Öztunç ile Yönetim Kurulu üyeleri de LTB tarafından çıkılan kent mobilyaları ihalesinin yasalara uygun yapılmadığını söyledi.REK-BİR adına konuşan Fahri Uyguroğlu, ihaleyi alan firmanın ihale şartlarını hazırlayıp belediyeye dayattığını iddia etti. Reklam tabelalarının gelişigüzel yerlere konduğunu, ihaleyi kazanan firmanın ihale şartlarını yerine getirmediğini söyleyen Uyguroğlu, bu konuyla ilgili siyasi parti ve reklam verenleri bilinçlendirmek amacıyla harekete geçerek ziyaretler başlattıklarını ifade etti.

 

KAYNAK :  KIBRIS GAZETESİ