BES BAŞKANI BOZAT: “LTB YARIN ÇEK YASAĞINA GİRİYOR”

“BU, ZOR ÇÖZÜLECEK BİR SORUN”

“ÇAVUŞOĞLU, 1 MİLYON 600 BİN TL’NİN ÇEK YASAĞINI ÖNLEMEK İÇİN KULLANILMASINI İSTEDİ AMA DAHA PERSONELİN MAAŞ ALACAĞI VAR”

PEO İLE ORTAK ETKİNLİK İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) uzun zamandır devam eden krize, çeklerin karşılıksız çıkması da eklendi.

LTB çalışanlarının sendikası Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat, 12 Haziran 2012 tarihinde Asin İnşaat şirketine yazılan 1 milyon TL’lik çekin karşılıksız çıkması üzerine belediyenin yarın çek yasağına gireceğini söyledi.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Bozat, “Bu zor çözümlenecek bir sorun olacak” diyerek, tüm işlemlerini çekle yapan belediyenin çek yasağına girmesinin birçok yeni sorunu beraberinde getireceğine işaret etti.

Konuyu bugün avukatlarıyla görüştüklerini ve karşılıksız çeklerde sadece imzayı atanların değil, kurumun da yasağa girdiğini öğrendiklerini belirten Bozat, karşılıksız çıkan çekte LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları ile maliye şubesi amiri Erol Beyit’in imzasının bulunduğunu söyledi.

BES Başkanı Bozat, LTB Başkan Vekili Celal Cin ile yarın sabah görüşeceklerini ve belediyeyi çek yasağından kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını, yargı yoluna da başvurmayı değerlendirdiklerini belirtti.

“ÇAVUŞOĞLU 1 MİLYON 600 BİN TL’NİN ÇEK YASAĞINI ÖNLEMEK İÇİN KULLANILMASINI İSTEDİ”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, ekim ve kasım aylarının maaşları için devletten alınan 6 milyon TL’den artan 1 milyon 600 bin TL’nin belediyenin çek yasağından kurtarılması için kullanılmasını, sendikanın buna engel çıkarmamasını istediğini belirten Bozat,  ancak çalışanların aralık ve ocak maaşları ile 13. maaşlarının henüz ödenmediğini hatırlattı.

“BİR SORUNU ÇÖZÜYORUZ, BAŞKA SORUN ÇIKIYOR”

Savaş Bozat, “LTB’de sorunların birini çözüyoruz, yeni sorun çıkıyor” diyerek, LTB araçlarının bakımı ve mazot alımı için devletten 160 bin TL alındığını kaydetti.

LTB’nin hizmetlerinin rutine sokulmaya çalışıldığını, çöplerin toplanmaya devam ettiğini, yolların süpürüldüğünü, bunların yapılmasıyla da halkın yeniden güven duymaya başladığını ve tahsilatlarda artış görüldüğünü ifade eden Bozat,  bugünlerde su faturalarının da dağıtılmaya başlandığını ve önümüzdeki hafta tahsilatın artmasını beklediklerini anlattı.

“SAYIŞTAY’DAN RAPOR GELDİ”

Sayıştay Başkanlığı’ndan dün bir sorgulama raporu geldiğini ve Cemal Bulutoğluları’nın 2006-2010 dönemine dair 500 civarında soru yöneltildiğini bildiren BES Başkanı Bozat, soruların Bulutoğluları yanında dönemin asbaşkanı Celal Cin ve eski belediye müdürü Aşkan Cemal Efe’ye yönelik olduğunu belirtti.

LTB’Yİ KURTARMA ARAYIŞLARI... PEO İLE GÖRÜŞÜLDÜ...

Öte yandan BES Başkanı Savaş Bozat, Güney Kıbrıs’taki PEO sendikasıyla görüşmeler yaptıklarını ve uluslararası ilişkileri geliştirip LTB’yi kurtarmak için ortak etkinlikler planladıklarını açıkladı.

Bu amaçla oluşturdukları komitenin bugün PEO heyetiyle ilk görüşmeyi yaptığını bildiren Bozat, Zülfü Livaneli ile Maria Faranduri’nin katılımıyla ortak bir konser yapmak, ödülsüz bir dayanışma bileti basıp satmak gibi düşünceleri olduğunu kaydetti.

(GÜL/GUR)