FELLAHOĞLU: “GEREK CTP-BG’NİN, GEREKSE BELEDİYE YÖNETİMİNİN ALINMIŞ BÖYLE BİR KARARI YOKTUR”

“LTB, SON 3 AYDIR SON YILLARDA OLMADIĞI KADAR HUZURLU BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNA GİRDİ”

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu,  belediyede 300 kişinin işten durdurulması yönünde ne CTP-BG’nin, ne de belediye yönetiminin bir kararı olduğunu söyledi.

Personelle ilgili tüm kadrolama işlemleri ve disiplin suçu  işlemiş çalışanlar dışındaki işten çıkarma işlemlerinin İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı altında oluşturulan ve tek yetkili merci olan İntibak Komisyonları tarafından yapıldığına işaret eden Fellahoğlu, “Çalışanların huzurunu kaçıracak bu tür spekülasyonların özellikle seçim öncesi gibi hassas bir dönemde hem de iddia olarak ortaya atılması hiç hoş değildir.Hele de bunu başbakanlık yapmış birisine hiç yakıştıramıyorum” dedi.

Kadri Fellahoğlu bugün yaptığı yazılı açıklamada, UBP Genel Başkanı ve UBP Lefkoşa Milletvekili adayı İrsen Küçük’ün bir televizyon programında ortaya attığı “CTP-BG’nin, seçilmesi halinde LTB’den 300 kişinin işten durdurulacağı” iddiasını değerlendirdi.

Fellahoğlu, batırılmışlıktan alınarak, normalleştirme sürecine giren LTB hakkında “maksatlı, yalanlar ortaya atmakla” suçladığı Küçük’ü kınayarak, “Siz önce 4 yılın hesabını halka verin ve  kamuoyuna programınızı-parti politikanızı anlatın. LTB’nin huzurunu kaçırmayı ve ucuz siyaset yapmayı bırakın” çağrısında bulundu.

Küçük’e “Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz” diyen Fellahoğlu, “Bu tür yalan haberleri ortaya atan ve ellerinde resmi bilgi-belge olmadan bunları yayanları kınarken, gerek halkımızın, gerekse değerli LTB çalışanlarının bu tür uydurma haberlere inanmaması ve çalışanlarımızın dört elle ekmek teknesi belediyeye sarılması gerektiğini vurgulamak isterim” dedi.

“LTB, HUZURLU BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNA GİRDİ”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, belediyenin son 3 aydır son yıllarda olmadığı kadar huzurlu bir çalışma temposuna girdiğini belirtti.

Fellahoğlu, “Belediyedeki sorunların farkında olarak bu göreve geldik. Tüm halkımız gibi belediye başkanı olarak ben de bu belediyeyi kendilerinin batırdığının farkındayız ancak bizler uluslararası tanınmışlığı da olan bu başkent belediyemizi tekrardan ayağa kaldırma hedefiyle halk bizi göreve getirdi ve bu hedef doğrultusunda da belediyenin tüm çalışanlarıyla bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Kadri Fellahoğlu, şöyle devam etti:

“LTB’de personellerle ilgili tüm kadrolama işlemleri ve disiplin suçu  işlemiş çalışanlar dışındaki işten çıkarma işlemleri İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı altında oluşturulan ve tek yetkili merci olan İntibak Komisyonları tarafından yapılmaktadır. Bu komisyon da Personel Dairesi İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı temsilcisi, sendika temsilcisi, LTB Meclisi temsilcisi ve Belediye Başkanı’ndan oluşur. Bu süreçte belediye idaresinin hiçbir yetkisi yoktur. Gerek CTP-BG’nin, gerekse belediyemiz yönetimce alınmış böyle bir karar yoktur.”