HARMANCI: “TURİSTİK YERLER DAHA FAZLA ÖN PLANA ÇIKARILMALI”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ‘yeraltı  çöp konteyneri’ uygulamasına başladı.

Daha temiz ve modern bir Başkent için yapıldığı belirtilen uygulama ile LTB, ilk etapta dört adet  konteynerin montajını yapmayı hedefliyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB modern yeraltı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yeraltında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçmeyi ve görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

VATANDAŞA UYARI

Yeni uygulama ile ilgili olarak bilgi veren LTB yetkilileri, yeraltı çöp konteynerlerine ambalaj kutuları, yanıcı madde ve benzeri ürünlerin atılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Yetkililer ambalaj kutularının yeraltı çöp konteynerlerin yanına yapılacak olan ayrı bir toplama alanına atılabileceğini kaydetti.

UYGULAMAYA BÜYÜK HAN’DAN BAŞLANDI

Yeraltı  çöp konteyneri uygulamasına ilk olarak Surlariçi Bölgesi’nden başlandı. Bölgede bulunan tarihi Büyük Han’ın arka kısmına montajı yapılan çöp konteyneri 2 bin 200 litre kapasiteli.

Çalışmaları yerinde inceleyen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, temizlik işinin belediyelerin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirterek, bu işin daha modern ve sağlıklı yöntemlerle yapılacağını ifade etti.

HARMANCI: “TURİSTİK YERLER DAHA FAZLA ÖN PLANA ÇIKARILMALI”

Özellikle turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Büyük Han’ın yanında yer alan çöp konteynerlerinin büyük bir görsel kirlilik yarattığını belirten Harmancı, hedeflerinin bunun önüne geçmek olduğunu aktardı. Harmancı, Lefkoşa’daki turistik yerlerin daha da ön plana çıkarılmasının hem belediyenin hem de ilgili bakanlığın ortak amacı olması gerektiğini kaydetti.