Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Yaşlılara Hizmet Birimi, 2 bin 650 üyesinin birçok ihtiyaçlarına yönelik hizmet veriyor.

LTB Yaşlılara Hizmet Birimi, birime üye olanlar için önemli kolaylıklar sağlandığına işaret ederek, Lefkoşa’da yaşayan 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların Yaşlılara Hizmet Birimi’ne üye olarak bu birimin hizmetlerinden faydalanabileceğini bildirdi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yaşlılara Hizmet Birimi’ne kayıt için KKTC vatandaşı, 65 Yaş ve üzeri olmak gerekirken, gerekli belgelerin; “Muhtardan ikametgah belgesi, Kimlik Kartı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf” olduğu belirtildi.

LTB Halk Sağlığı Şubesi’ne bağlı Yaşlılara Hizmet Birimi, çalışmalarını profesyonel bir şekilde sürdürmeye devam ettiğini açıkladı.

Birime kayıtlı olan 2 bin 650 üyeye, sosyal hizmetlerin yanında rutin olarak şeker, tansiyon ölçümleri gibi sağlık hizmetlerinin de verildiği belirtilen açıklamada, bunun yanında üyelere psikolojik destek sağlamak, kan tetkikleri yaptırmak ve berber-kuaförlük hizmetleri vermek yanında farklı şekillerde teknik hizmetler verilmesi de birimin çalışma şemasında yer alıyor.

Birim rakamlarla 2014 yılında yaptığı çalışmaları şöyle sıraladı:

“Tansiyon Ölçümü 11 bin 597, Şeker Ölçümü 8 bin 113, Hastane hizmeti 2 bin 938, Emlak vergisi fatura dağıtımı 2 bin 282, Danışmanlık Hizmeti  2 bin 182, Anneler günü hediye dağıtımı bin 586, Yaşlılar haftası kutlama zarfı dağıtımı bin 765, Kan Alımı bin 83, Kuaförlük Hizmeti 973, Sağlık Bakanlığı ve LTB sağlık taraması 902, Berberlik Hizmeti 782, Babalar günü hediye dağıtımı 650, Üye şikayet takibi 290, Tamirat-tesisat Hizmeti 183, Diyetisyenlik Hizmeti 178, Yeni Kayıt-Yeni Anket 144, Pansuman 103, İaşe paketi dağıtımı-hediye dağıtımı 62, Fatura işlemleri 55, Yaşlılar haftası kutlama yemeği 50, Devlet dairelerinde evrak işlemleri 31, Engelli çocukların fizik tedavi sevki 18, Enjeksiyon yapımı 9.”

LTB Halk Sağlığı Şubesi Amiri Levent Özverel açıklamasında, Yaşlılara Hizmet Birimi’nin 2014 yılı içerisinde 2 bin 650 üyeye gerçekleştirilen ziyaretlerde günlük ortalama 120 tansiyon ile 60 şeker ölçümü yaptığını belirtti.

Her ay 200 ile 300 arası üyenin hastane işlemleri için araçla hastaneye ulaşımının sağlandığını belirten Özverel, aylık 50 ile 100 arası üyenin kan alımı yapılarak tahlil için hastaneye ulaştırıldığını ve aylık 150 üyeye kuaförlük/berberlik hizmeti verildiğini söyledi.

Anneler ve babalar gününde özel firmalardan sponsorluk alınarak üyelere hediye dağıtımı yapıldığını da anlatan Özverel,  Yaşlılar haftasında kura ile belirlenen 50 üyenin ise yemeğe götürüldüğünü belirtti.

Lefkoşa Rum Belediyesi ile işbirliği çalışmaları yapıldığına da vurgu yapan Özverel, bu çerçevede 25 üyenin, güneyden 25 yaşlı ile birlikte Güney Lefkoşa’da gezi ve yemek organizasyonuna katıldığını kaydetti.

Özverel, ayrıca Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütülen “Yerinde Sağlık” projesi çerçevesinde Suriçi bölgesinde 902 kişiye sağlık taraması yapılmasında birimin görev üstlendiğini ifade etti. Özverel, birim olarak Kurban Bayramı’nda ihtiyaçlı olan 53 üyeye iaşe dağıtımı yapıldığını da dile getirdi.

Lefkoşa’da yaşayan 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların, Yaşlılara Hizmet Birimi’ne üye olarak şu hizmetlerinden faydalanabileceğini belirtti:

“Hemşirelik Hizmetleri: Ayda bir kez şeker ve tansiyon ölçümü, pansuman yapımı, kan alımı, hastaneye ulaşımı ve sonuçların üyeye teslimi.

Hastane Hizmeti: Muayene için randevu alma ve hastaneye ulaşım, oksijen tüpü dolumu ve teslimi, sosyal sigorta kartı mühürletme, diyaliz ve fizik tedavi merkezine ulaşımı sağlama.

Psikolog/Psikolojik Danışman/Sosyolog Hizmeti: Anket çalışmaları, Psikolog ve Danışmanlık hizmeti, Doğum günü ve özel günlerde kutlama ( Telefonda arama ile)

Diyetisyenlik Hizmeti: Üyelere özel olarak sağlık amaçlı diyet programı hazırlanması.

Kuaförlük/Berberlik Hizmeti: Saç kesimi, Saç boyama, Tüy alımı, Sakal traşı (yatalak hastalar için geçerlidir)

Teknik Hizmetler: İhtiyaçlı üyeler için küçük çaplı tamirat ve tesisat hizmetleri

Sosyal Etkinlikler: Anneler günü ve babalar günü, yaşlılar haftası etkinlikleri hediye dağıtımı veya kutlama.”