Geçtiğimiz günlerde İskoçya'nın güneybatısında bulunan bir şehirde akıl almaz bir olay gerçekleşti. 46 yaşındaki öğretmen üç sene önce 17 yaşındaki öğrencisi ile birliktelik yaşamaya başladı. Yaşanan bu ilişki ilerleyen zamanlarda cinsel beraberliğe dönüştü ve genç kız hamile kaldı. Olay İskoçya'da büyük tepki topladı.1970 senesinde eğitim hayatına başlayan İskoçya’nın en saygın okullarından biri olan Largs Academy’de ülkenin gündemini değiştiren bir olay yaşandı. Gavin Dunsmuir isimli öğretmen bundan üç sene önce 17, şimdi 20 yaşında olan öğrencisiyle cinsel bir birliktelik yaşadı. Yaşanan birliktelik sonucu hamile kalan genç kızla birlikte yeni bir hayat kurmak için eve çıkan öğretmen Gavin Dunsmuir yakın çevresinin yanı sıra ülkede yaşayan vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.

UYGUNSUZ İLİŞKİ 2015 SENESİNDE BAŞLADI

İddialar, uygunsuz ilişkinin Mart 2015 ve Ağustos 2015 arasında okulda sürdüğünü söylüyor. O zamanlar 17 yaşında olan öğrencinin öğretmeni ile ilişkisinin başladığı ve daha sonra birlikte yaşamaya başladıkları ve kızın geçtiğimiz sene hamile kaldığı ifade ediliyor.

ÖĞRETMENİN ARKADAŞLARI İLİŞKİYİ DOĞRULADI

Öğretmenin 2002’den beri çalıştığı okulda en iyi arkadaşı olan Alan Leishman isimli başka bir öğretmen, “Gavin’in bir öğrencisi ile ilişkisi olduğunu hissetmiştim. Onları Gavin’in evinde gördüm ama nedenini sormadım. O kızın Gavin’in kızıyla da arası iyiydi, onu kızına bebek bakıcısı olarak tuttuğunu düşündüm, o da bunu ima etmişti” açıklamasından bulundu.