Limasol Hastanesinde, geçen Pazar günü ölü doğan 26 haftalık bebeğin, tıbbi atıkların içerisine atıl bir şekilde bulunduğu belirtildi.

Alithia gazetesi “Ölü Yeni Doğan Hastane Atıklarının İçerisinde” başlıklı haberinde, geçen Pazartesi günü tıbbi atıkları almak üzere hastaneye giden şirket çalışanlarının bebeği, karton kutu içerisinde bulduğunu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını yazdı.

CEZAEVİNDE TOPLU CEZA

Politis gazetesi Rum Merkezi Cezaevi personeline yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen iki bombalı saldırının ardından cezaevindeki mahkumlara toplu ceza verildiğini belirtti.

Her iki saldırının ardından mahkumların bir süreliğine hücrelerine kapatıldığını, telefon, ziyaret ve avukatlarla olan görüşmelerin yasaklandığını kaydeden gazete, toplu cezanın cezaevi kanunlarına aykırı olduğunu, ayrıca mahkumların bombalı saldırılarla ilişkisinin olduğuna dair delillerin de olmadığını belirtti.

EŞİ, KIZI VE 10 KİŞİ TARAFINDAN DÖVÜLDÜ

Alithia gazetesi Limasol’da yaşan 40 yaşındaki bir adamın, Pazartesi günü karısı, kızı ve onlara eşlik eden 10 kişi (erkek) tarafından dövüldüğünü yazdı.

Ciddi yaralar alan adamın hastaneye kaldırıldığını belirten gazete, anne-kızın tutuklandığını, onlara eşlik eden diğer kişilerin de aranmakta olduğunu aktardı.

160 BİN EURO’LUK MÜCEVHERAT ÇALINDI

Fileleftheros gazetesi Limasol’da 63 yaşındaki bir kişinin evinden,  160 bin Euro değerinde mücevherat ve dört küçük altın külçesi çalındığını yazdı

Haber göre olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

HİNT KENEVİRİ FİDANLIĞI

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, 26 ve 25 yaşlarındaki iki gencin Larnaka ve Lefkoşa Rum kesimimdeki evlerine gerçekleştirilen baskında 14 hint keneviri fidesi bir miktar hint keneviri ve terazi saptadığını yazdı.

Habere göre mahkemeye çıkarılan iki genç hakkında 3’er günlük tutukluluk kararı alındı.