LEFKOŞA MARATONU’NDAN TOPLANAN GELİRLE ALINAN VE LTB’YE TESLİM EDİLEN ÖZEL HİZMET ARACI RANDEVUYLA HİZMET VERECEK

HARMANCI: “BU ARAÇLA ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN DAHA ÖZGÜR VE SOSYAL BİR ORTAMDA YAŞAMALARINA KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

“BU PROJE İNSANLARIN DOĞRU BİRLİKTELİKLER, HEDEFLER İÇİN HER ZAMAN HAZIR OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR”

AKTUNÇ: “GELECEK YIL DAHA DA GÜZEL BİR ETKİNLİĞE İMZA ATACAĞIZ”

Lefkoşa’daki özel gereksinimli bireyler bugünden sonra ulaşımlarını Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) özel hizmet aracıyla sağlayabilecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda geçtiğimiz Ekim ayında düzenlenen Lefkoşa Maratonu’ndan toplanan gelirle alınan ve LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’ne teslim edilen özel hizmet aracı, randevuyla hizmet verecek.

Tek kişilik özel hizmet aracından yararlanmak isteyenler randevu için 2285221 numaralı telefondan “1036” dahili hatta ulaşabilecek.

Araç, hafta içi her gün akşam saat 20.00’ye, hafta sonu ise saat 13.00’e kadar randevular kapsamında hizmet verecek.

ARAÇ TESLİMİ İÇİN LTB’DE TÖREN DÜZENLENDİ

Özel hizmet aracının teslimi için bu sabah LTB’nin araç park yerinde tören düzenlendi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, buradaki konuşmasında aracın Lefkoşa’daki özel gereksinimli bireyler için ciddi bir kazanım olacağını söyledi.

“İNSANLAR, DOĞRU HEDEFLER İÇİN HER ZAMAN HAZIR OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

“Bu araç Lefkoşalıların ve Lefkoşa’ya gönül verenlerin katkılarıyla alındı” diyen Harmancı, şöyle devam etti:

“Bu proje insanların doğru birliktelikler, hedefler için her zaman hazır olduğunun, Lefkoşa için de her zaman hazır olduğunun göstergesidir. Küçük gibi görünen bu adım birlikteliklerin ne kadar güzel sonuçlar doğurabildiğinin ispatıdır.”

LTB’NİN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN SOSYAL HAYATINA KATKI HEDEFİ

Alınan özel hizmet aracının “maratonun güzel sonucu” olduğunu söyleyen Harmancı, “Bu araçla özel gereksinimli bireylerin daha özgür ve sosyal bir ortamda yaşamalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Engelli bireylerin ailelerinin de, kendilerine daha özgür ve sosyal ortamlar yaratmalarını diliyor ve istiyoruz” dedi.

Konuşmasında, sponsorların Lefkoşa maratonuna katkı yapmakta hiçbir çekince göstermediklerini de vurgulayan Harmancı, başta Kuzey Kıbrıs Turkcell olmak üzere, Siba Ltd, Sun Rent A Car, Atakom-Ülker Grubu, Pınar Ürünleri ve Card Plus’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Aracın satın alındığı Kombos’u “doğal sponsor” olarak niteleyen ve Kombos’un engelli bireyler için verdiği desteğe işaret eden Harmancı, LTB Meclis Üyelerine, Spor Kulübü temsilcilerine ve LTB çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

“EN GÜZEL BU ETKİNLİĞİN HALKIN KATKISIYLA BÜYÜMESİ”

Sponsorların da kısa birer konuşma yaptığı törende Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, maratona ikinci kez ana sponsor olduklarını kaydederek, “Profesyonelce ele alınan bir etkinlikti. En güzeli de bu etkinliğin halkın katkısıyla büyümesi” dedi.

ARACIN LEFKOŞA’YA HAYIRLI OLMASINI DİLEDİLER

Ülker-Atakom adına Tolga Atakan, Arden Gıda Pazarlama adına Ali Civisilli, Kombos adına Serhan Kombos kısa birer açıklama yaparak, aracın Lefkoşa halkına hayırlı olmasını diledi.

AKTUNÇ: “GELECEK YIL DAHA DA GÜZEL BİR ETKİNLİĞE İMZA ATACAĞIZ”

LTB As Başkanı Akın Aktunç ise konuşmasında, maratonla geçtiğimiz yıl hayvan barınağına yardımda bulunduklarını anımsattı.

Aktunç, “Gelecek yıl daha da güzel bir etkinliğe imza atacağız” dedi.

Konuşmaların ardından aracın çalışma sistemi konusunda basına görüntü olanağı sağlandı.

LTB Belediye Meclisi’nin TDP’li üyesi Çelen Çağansoy, aracı kullanan ilk engelli birey oldu.