Yasal olmayan yollardan KKTC’ye giriş yapan 2 kişi üzerinde uyuşturucu bulundu.

Polisten yapılan açıklamaya göre, dün akşam Lefkoşa' da İsmail Beyoğlu Caddesi üzerinde E.A.(E-35) ve M.A.(E-28)’nın üzerlerinde polis tarafından yapılan aramada, yaklaşık 77 gram sentetik “cannabinoid” türü uyuşturucu bulunarak emare olarak alındı.

Yapılan ileri sorgulamalarında, adı edilenlerin Lefkoşa’da Dumlupınar bölgesinden birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip GKRY bölgesinden KKTC’ye yasal olmayan yollardan giriş yaptıklarını tespit eden polis, bu şahısları tutukladı.

AYNI SAATLERDE İKİ KİŞİ DAHA KKTC’YE GEÇTİ

Öte yandan, aynı saatlerde yine Dumlupınar bölgesinde M.G. (E-20) ile S.N.(E-28) de, birinci dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal edip GKRY bölgesinden  KKTC’ye yasal olmayan yollardan giriş yaptıkları tespit edilerek tutuklandı.

GÜMRÜK VE İSTİHSAL YASASINA AYKIRI HAREKET

Beyarmudu’nda ise, Gümrük ve İstihsal Yasası’na aykırı davrandığı için bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Polis açıklamasına göre 65 yaşındaki M.B, şasi ve plakası meçhul  salon araç karoserini izinsiz olarak KKTC'ye ithal etti ve AE 050 plakalı aracına  monte etti.

Yapılan ileri soruşturmada M.B’nin birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek GKRY bölgesine geçtiği ve aynı yoldan KKTC’ye giriş yaptığı tespit edildi.

(ÖK/GUR)