25 TAŞIT STANDART DIŞI BULUNDU

 Çevre Koruma Dairesi, 9-12 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’ta 67 motorlu taşıtın egzoz emisyon denetimlerini gerçekleştirdi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, sözkonusu denetimlerde, 25 taşıtın Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Kontrolü Tüzüğü’nde belirtilen standartları sağlamadığı tespit edilerek, bu taşıt sahiplerine 18/2012 sayılı Çevre Yasası’nın 28. maddesinin 3. fıkrası kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle egzoz emisyon ölçümlerini verilen süre içerisinde yaptırmaları ve belirtilen limit değerleri sağlamaları tebliğ edildi. Açıklamada, verilen süre sonunda standartlara uyulduğunu gösteren rapor sağlanmazsa, yasanın 31(2) maddesi uyarınca uyumu gösteren sözkonusu raporlar sağlanana kadar ilgili araçların trafiğe çıkmaktan men edilmeleri için Çevre Koruma Dairesi’nin, Polis Genel Müdürlüğü’ne talepte bulunacağı ve aylık asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası verileceği belirtildi.

Açıklamada, trafikteki motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini kontrol altına almak için Çevre Koruma Dairesi elemanlarınca ülkenin çeşitli güzergahlarında gerçekleştirilen egzoz emisyon ölçüm denetimlerinin düzenli olarak sürdürüleceği de kaydedildi.