Kuzey Kıbrıs Turkcell, Samsung Galaxy S6’yı adaya taşıyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell, dünyanın merakla beklediği Samsung Galaxy S6’nın ön kayıtlarını almaya başladı.

Herkesin aylardır merakla beklediği, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Barselona’da görücüye çıktı. Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da Galaxy S6’nın tanıtım etkinliğine katıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell, en yeni ve ileri teknolojileri dünyayla eş zamanlı olarak adaya taşımak misyonu ile Samsung Galaxy S6’nın ön kayıtlarını almaya başladı. Teknoloji tutkunlarının aylardır merakla beklediği, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Barselona’da görücüye çıkarken, Kuzey Kıbrıs Turkcell de ön kayıtlara başladığını açıkladı. Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Barselona’daki Dünya Mobil Kongresi’ne (Mobile World Congress) katılarak, Galaxy S6’yı yerinde inceledi. Karaatmaca, Barcelona’da yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs adına teknolojiyi yakından takip edip, en yeni ve ileri teknolojileri adamıza taşımaya devam edeceğiz. Samsung Galaxy S6’yı dünyayla eş zamanlı olarak teknolojiyi yakından izleyen ve en iyisini hak eden müşterilerimize sunmaktan gurur duyacağız” dedi. Samsung Galaxy S6 Barcelona’da görücüye çıktı Herkesin aylardır merakla beklediği, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Barselona’da görücüye çıktı. Mobile World Congress (Dünya Mobil Kongresi) her yıl, teknolojide en yeni cihazların tanıtımına sahne olurken, bu senenin sürprizini Samsung yaptı. Herkesin iPhone 6'dan sonra merakla beklediği Galaxy‘nin yeni serisi Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge, Barcelona’da görücüye çıktı. Samsung CEO’su JK Shin tarafından tanıtılan yeni Galaxy serilerinin özellikleri ilk değerlendirmelerde beğeni topladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada Samsung Galaxy S6 için ön kayıtların başladığı açıklanırken, kayıt yaptırmak isteyenlerin ilgili forma resmi internet sitesi kktcell.com adresinden ulaşılabileceğine dikkat çekildi.

Dikkat çekici özellikler

Galaxy S6 ve kenarları kavisli ekrana sahip olan Galaxy S6 Edge, kablosuz şarj (wireless), sabit pil ve metal kasası ile önemli değişimlere imza attı. Samsung Galaxy S6’larda 8 çekirdekli Exynos 7420 çipsetli işlemci kullanıldı. Yeni Galaxy

modelleri yüzde 40 ila 80 oranında daha fazla performans vaat ediyor. Samsung Galaxy S6‘nın en çok merak edilen özelliklerinden biri de ekranıydı. 16M renk, 1440×2650 (2K) çözünürlüğünde ve Super AMOLED 5.1 inç büyüklüğündeki ekran ile gelen yeni Galaxy’lerin 577 ppi değeri ile ciddi bir görüntü performansı sağlayacağı açıklandı. Galaxy’lerin arka kamerası 16MP (3456×4068 piksel) çözünürlüğünün yanında, optik imaj sabitleme, dokunmatik (ve ayrıca otomatik) odaklama ve LED flash özelliklerine sahip. Ayrıca arka kamera ile 2160p 4K video (30 fps) video çekmek mümkün… Bir diğer yenilik ise bu kamera ile aynı anda 2 ayrı dosyada video çekimi yapılabiliyor. Coğrafi bilgi (Geo-tagging), yüz tanıma (face detection), Auto HDR ve Panorama özelliklerinin yanında Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’in ön yüzünde ise 5MP’lik ve 1080p Full HD video çekimi yapılabilecek bir selfie kamerası da yer alıyor. Yeni metal tasarımla White Pearl (İnci Beyazı), Black Sapphire (Camgöbeği Siyahı), Gold Platinum (Altın Platin Karışımı) ve Blue Topaz (Topaz Mavisi) renkleri ile gelecek Samsung Galaxy S6 138 gram, Galaxy S6 Edge ise 132 gram ağırlığında olacak.

Pil Ömrü ve kablosuz şarj

Galaxy S6'da değiştirilebilir pil son bulurken, 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca her iki modelde de kablosuz şarj özelliği (Qi/PMA/WPC) bulunuyor. Galaxy S6'nin pil ömrü ortalama olarak 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinlemeyi destekliyor.