Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliği İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ilk sözü alan Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’e kabulden dolayı teşekkür ederek Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliğinin Federasyon yasası ile ilgili bir çalışması olduğu ve bunu paylaşmak istediklerini  belirtti. Konuyu daha önce İçişleri eski Bakanlarına da ulaştırdıklarına değinen Karalar taksiciler olarak kurumsal ve kendini denetleyebilir bir yapıya sahip olmak istediklerini söyleyerek; bu yasa ile bunun mümkün olacağı ve taksicilere çok faydalı olacağı düşüncesindeyiz dedi.

Ülkemizde ulaşımın karmaşık bir durumda olduğuna da değinen Karalar tüm ulaşım birimlerinin bir yapı ve sistem altında toplanıp kaliteli bir düzen sağlanmasının elzem olduğunu söyledi.

Ziyaretleri için Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliğine teşekkürlerini ileten İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise düzeni kurmak ve gerek taksicilere gerekse ulaşım sektörüne yardımcı olmak için gereken desteği sağlayacaklarını söyledi. Ulaşım konusunda kendi bakanlığına düşen görevleri hassasiyetle yerine getireceklerine de değinen Bakan Evren ekonomik kriz dönemlerinde iş sektörlerinin önlerinin açılması gerektiğini söyledi.